Elmalı Crumble Tart

İçindekiler

Hazırlanışı

Tart tabanı hazırlanışı
  1. Tüm malzemeler mikserde hamur haline getirilir.
  2. +5 °c 15-20 dk dinlendirilir, Sonra merdane ile 2cm kalınlığında açılır, kalıba yerleştirilir.

Dolgu hazırlanışı
  1. Bütün dolgu malzemeleri karıştırılır ve hazırlanan harç sıkma torbası ile tartın içerisine sıkılır.

Crumble hazırlanışı
  1. Bütün malzemeler miksere konulur parça parça topaklaşana kadar mikserde karıştırılır.
  2. Tart hamuruna sıkılmış dolgunun üzeri tamamiyle crumble ile kaplanır, 180°C 35-40 dk pişirilir.

Mousse topları için
  1. Festipak 80 °C'ye kadar ısıtılır,Yumurta sarısı ve şeker karıştırılır ve Isıtılmış Festipak'ın üzerine konulur.
  2. 90°C'ye kadar karıştırılarak pişirilir, Ocaktan alınır jelatin eklenerek 35-40 ° C'ye kadar soğutulur.
  3. Oval ufak slikon kalıplara doldurulur, donana kadar (-25°C)-(-30°C) dolapta bekletilir. Donduktan sonra slikonlardan çıkarılır, pişmiş tartın üzerine istenildiği şekilde konularak süsleme yapılır.

Yaprak dekor hazırlanışı
  1. Tüm malzemeler mikserde hamur haline getirilir, +5 °C 15-20 dk dinlendirilir. Sonra merdane ile 1-1,5 cm kalınlığında açılır.
  2. Yaprak kalıbyla kesilir üzerilerine bıçak yardımıyla yaprak deseni verilir ve 180 ° C'de 15-20 dk pişirilir.

Caramel topları hazırlanışı
  1. Deli Caramel sıkma topbası yardımıyla damla şekli vererek pişmiş tartın üzerine sıkılarak dekore edilir.

Elmalı Crumble Tart..

Zorluk derecesi:  

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele