Puratos 100 Yaşında!

Puratos 100. yılını çoşkuyla kutluyor

15 Oca 2020

Sapore Ekşi maya
Haberler
Kurumsal

Puratos, 2 milyar Avroluk bir ciroya ulaşarak ve 100 yıllık yolculuğuna yön veren ilkelerin altını yeniden çizerek yüzüncü yıl dönümünü kutluyor.

Ekmekçilik, pastacılık ve çikolatacılık sektörlerinin lideri Puratos, 4 Şubat 2020 tarihinde 100 yaşına girdi. Grubun faaliyet gösterdiği 70 ülkede görev alan 9.500 çalışan, bu özel günü kutlayacak. Puratos 2020 yılında, yüz yıllık inovasyon taahhüdü anısına üç farklı kıtada üç yeni inovasyon merkezi açacak. Buna ek olarak, uluslararası arenadaki büyümesini sürdürmeyi ve gelişmekte olan pazarlardaki faaliyetlerini sürdürmeyi planlıyor. Bu nedenle, Ocak ayında Kenya ve Etiyopya'da iki yeni ortak girişime imza atıldı. Grup, bir sonraki yüzüncü yaşını sabırsızlıkla bekliyor. Bu doğrultuda size ve gelecek nesillere duyduğu bağlılık hissini koruyor ve gözlerini inovasyon ve beslenme yaklaşımından ayırmadan ilerlemeye devam ediyor.

Puratos CEO'su Daniel Malcorps, grup açısından oldukça önemli olan bu dönüm noktasını şu sözlerle yorumladı: "Yüzüncü yıl dönümümüz, vizyonumuza ve değerlerimize duyduğumuz bağlılığı tekrar vurgulamak için büyük bir fırsattır. Bu vizyon ve değerlerin temelinde sağlam bir bilimsel yaklaşım, bitmek bilmeyen bir inovasyon arayışı yatıyor. Beslenme yaklaşımı, tüm çalışmalarımızın merkezinde yer alır ve gıdanın toplumda oynadığı paha biçilemez role ilişkin köklü inancımız, yolculuğumuzda bize yol gösterir."

Beslenme yaklaşımımız her zaman ilk sırada 

Puratos, Pura-Malté ekmeğini piyasaya sürdüğü 1920'li yıllardan bu yana sürekli beslenme üzerine çalışmalar yapmaktadır.

Pura-Malté, kavrulmuş buğday tohumu, malt ve kepek ile yapılan bir üründü ve piyasaya sürüldüğü zamanlarda adeta bir devrim niteliğindeydi. Günümüzde de bu taahhüdümüz geçerliliğini koruyor. Dünyanın ekmekçilik, pastacılık ve çikolatacılık konusundaki en büyük tüketici anketi olan Taste Tomorrow'a (Yarının Tatları) göre, pasta, ekmek ve çikolata sektörlerinde  ürünler alan tüketiciler için en önemli kriterlerden birinin sağlık olduğu gerçeği hala sürüyor. Puratos, organik ve bitki kökenli içerik alternatiflerini piyasaya sürmek için çalışmalarına devam ediyor. Beslenme yaklaşımı, Puratos'un ürün geliştirme süreçlerinde önceliği olmaya devam ediyor. Şirket, mümkün olan en yüksek besin değerine sahip ürünler üretirken, lezzet veya kaliteden ödün vermemek için sürekli çaba gösteriyor.

100 yıllık tutku ve büyüme

Puratos grubu, 1955 gibi erken bir tarihte ürünlerini komşu ülkelere ihraç etmeye başladı ve daha o dönemlerde, uluslararası arenada büyümeyi bir hedef olarak benimsedi. Yapılan birçok stratejik satın alma sayesinde, küresel büyüme 1990'lı yıllarda zirve yaptı. Günümüzde, grup cirosunun %90'ından fazlası Belçika dışından geliyor ve bu rakamın neredeyse üçte biri gelişmekte olan pazarlardan elde ediliyor.

Puratos bu yıl Kenya ve Etiyopya'da iki ortak girişim oluşturacak ve başta Afrika kıtası olmak üzere yurt dışındaki konumunu güçlendirecek. Kilit önem taşıyan ülkelerdeki faaliyetlerimiz, müşterilerle kurduğumuz ilişkilerimizi güçlendirmemize, üretimi yerelleştirmemize ve yerel ham maddeleri kullanmanıza olanak sağlayacak. Böylece yeni ürünler ve konseptler geliştirmemiz mümkün olacak.

Yenilik Puratos'un genlerinde var

Puratos, 100 yıl boyunca inovasyona bağlı olarak hareket etti. Temelleri Belçika'daki bir garajda atılan bu aile şirketi, fırıncıların ve çikolatacıların hayatlarını kolaylaştırma vizyonu ile yola çıktı. Günümüzde ise dünyanın önde gelen ham madde üreticilerinden biri haline geldi. Puratos'un sunduğu yenilikler olmadan ekmekçilik, çikolatacılık ve pastacılık sektörlerinin şu anda bulundukları konuma ulaştıklarını hayal etmek oldukça zor.  İlk markalı ekmeğin (Pura-Malté) piyasaya sürülmesinden, bugün efsane haline gelmiş T-500'e kadar Puratos, her zaman değişimin ön sıralarında yer aldı. Puratos, yıllık cirosunun %2,7'sini Ar-Ge'ye yatırıyor. Grubun dünya çapındaki 70 Ar-Ge merkezi ve 90 inovasyon merkezinde 1.000'in üzerinde bilim insanı çalışıyor.

Tayvan, Brezilya ve Meksika'da kurulacak üç yeni inovasyon merkezinin 2020 yılında açılması ile inovasyon çalışmaları hız kazanacak.

Puratos Hakkında

Puratos; ekmekçilik, pastacılık ve çikolatacılık sektörlerindeki artizanlara, işletmelere, perakendecilere ve gıda hizmeti veren müşterilerine kapsamlı ve yenilikçi ürünler ile uygulama uzmanlığı sunan uluslararası bir gruptur. Perakendecilere ve gıda hizmeti veren müşterilerine kapsamlı ve yenilikçi ürünler ile uygulama uzmanlığı sunan uluslararası bir gruptur. Puratos, günümüzde şirketin genel merkezinin bulunduğu, Belçika'nın Brüksel kentinde 1919 yılında kuruldu.

Puratos'un 9.500 çalışanı bulunuyor. Dünya çapında 100'den fazla ülkeye ürün ve hizmet sunuyor. Her şeyden önce, müşterilerimizin kendi topluluklarına besleyici ve lezzetli yiyecekler sunmalarına yardımcı olmak için "güvenilir bir inovasyon ortağı" olmayı hedefliyor. İspanya'da bulunan inovasyon merkezi, son teknolojiye sahip olanaklarla baştan aşağı yenilenecek. Böylece Avrupa'daki müşteriler, işlerini geliştirmek için ihtiyaç duydukları tüm araçlara sahip olacak.

Sürdürülebilirlik: Kakao İzinde Programı

Puratos'un sürdürülebilirlik taahhüdünün bir örneği, kakaonun sorumlu bir şekilde tedarik edilmesini amaçlayan ve oyunun kurallarını değiştiren yaklaşımıdır. Puratos Kakao İzinde programı, diğer kakao sürdürülebilirlik programlarından farklıdır ve benzerlerinin aksine, nicelikten çok niteliğe odaklanır. Kakao İzinde programı sayesinde Puratos, çiftçilerin üstün kaliteli kakao çekirdekleri üretmelerine yardımcı olur. Bu da çiftçilerin daha fazla gelir elde etmesini sağlar. Puratos, benzersiz bir katma değer stratejisine sahiptir. Bu strateji, çiftçilerin gelirlerine somut bir şekilde etki eder. Programın uygulanması ve çiftçilerin gelirlerinin artması ile çiftçilik onlar için cazip bir uğraş olmaya devam edecek. Çiftçiler geçim kaynaklarını kendi çocuklarına bırakabilecek ve önümüzdeki yüzyılda ve ötesinde onlar için umut vaat eden bir gelecek inşa edebilecek.

Toplum: Kısıtlı imkanları bulunan gençlere umut veren ekmekçilik okulları

Bir aile şirketi olan Puratos, dünyada ekonomik değerin ötesinde bir etki yaratmanın önemli olduğuna inanıyor. Ekmekçilik Okulu Vakfımız, bu konuda harekete geçmek için kullandığımız yollardan biridir. Şirket Hindistan'da faaliyet göstermeye başladığında, temel haklardan yoksun gençlere yönelik eğitim fırsatlarının kısıtlı olduğu görüldü ve bu durum şirketi şaşkınlığa uğrattı. Bununla eş zamanlı olarak Puratos, kalifiye teknik danışman bulma konusunda zorluk yaşadığını fark etti. Müşterileri ise kalifiye fırıncılar, pastacılar ve çikolatacılar bulma konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyordu. Puratos bu gençleri desteklemek ve onlara sektörümüzde çalışmaları ve onlara gereken becerileri kazandırmak için bir ekmekçilik okulu açmaya karar verdi. Sonrasında ise bir vakıf kurduk. Günümüzde Ekmekçilik Okulu Vakfı, Hindistan, Brezilya, Meksika ve Güney Afrika'daki ekmekçilik okullarına yatırım yapıyor. Fırıncılık Okulu Vakfı'nın hedefi, 2030 yılına kadar gelişmekte olan ülkelerdeki 1.000 gencin Puratos ekmekçilik okullarına kaydolmasını sağlamak ve tutkularının peşinden gitmesine yardımcı olmaktır.

Puratos CEO'su Daniel Malcorps, düşüncelerini şu sözlerle özetledi: "İnovasyon, sürdürülebilirlik ve büyüme açısından gözümüzü önümüzdeki 100 yıla çevirdik. Şimdiden 2 milyar Avro ciroya ulaştık ve bu rakamı 2030 yılına kadar 5 milyar Avroya çıkarmayı hedefliyoruz. Çalışanlarımızdan kurul üyelerimize kadar tüm kademelerde doğru insanlar bulunduğu için bunu başarabileceğiz."

 

Haberler

Puratos ilk artırılmış gerçeklik müşteri destek aracının lansmanını gerçekleştirdi

Puratos ilk artırılmış gerçeklik müşteri destek aracının lansmanını gerçekleştirdi

“Digital AdvisAR” uygulaması, fırıncılar, pastacılar ve çikolatacılar ile dünyanın dört bir yanındaki uzmanlar arasında bağlantı kuruyor.

Yükselen yeni trend: Ekşi maya

Yükselen yeni trend: Ekşi maya

Dünya çapında pastacılık, ekmekçilik ve çikolata sektörlerine kaliteli ürünler ve çözümler sunan Puratos, Türkiye’de ekşi maya üretimine başladı. 1919’da Belçika’da kurulan Puratos, dünyada ekşi maya mirasının varisi olarak biliniyor.

Puratos, İzmir Tire'deki Fabrikasının Temellerini Attı

Puratos, İzmir Tire'deki Fabrikasının Temellerini Attı

2020 yılı başında Puratos, İzmir Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni fabrikasının temellerini attı.

Puratos, Türkiye'de Ekşi Maya Üretimine Başladı

Puratos, Türkiye'de Ekşi Maya Üretimine Başladı

Dünya çapında pastacılık, ekmekçilik ve çikolata sektörlerine kaliteli ürünler ve çözümler sunan Puratos, Ortaköy Feriye’de düzenlediği etkinlikte Türkiye’de ekşi maya üretimine başlayacağını duyurdu.