Oba Ekmeği

kg
İçindekiler
Çavdar Unu 25
Buğday Unu 75
O-tentic Origin 4
Softgrain Çavdar 22,5
Tuz 1,4
Su 60

Oba ekmeği tarihçesi

Orta Asya’da göçebe hayat süren ve çadırlarda yaşayan Türkler için misafirin iyisi ya da kötüsü, zengini yada fakiri, genci yada yaşlısı olmazdı. Onlara göre misafir her zaman Tanrı’nın bir elçisiydi. Kapısı çalınan herkes, gelen misafiri evine alır, güzel bir sofra hazırlar, gerekirse gece de kalmasını sağlardı. Geçmişi bu dönemlere dayanan Oba ekmeği misafirperverliğin bir göstergesiydi.

İç Anadolu çavdarının en doğal hali

Ekmeğin özellikleri

  • Yüksek Protein
  • Doğal
  • Daha Doyurucu
  • Ekşi Hamur Lezzeti
  • Bol Vitamin ve Mineral

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele