Saray Ekmeği

kg
İçindekiler
Tegral Puravita Tam Buğday 100
Sapore Salome 10
Su 60
Maya 3
Tarçın
Ceviz, Fındık
Kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı

Saray ekmeği tarihçesi

Osmanlı Selçuklu döneminde sarayda ekmek yapımı için en kaliteli un getirtilir ve bu undan yapılan ekmeği bizzat padişah ve onun çevresindeki az sayıda insan yerdi.

Saray ekmeği de bu ekmeklerin arasında en zengini ve en lezzetlisi olarak bilinenidir.Doğal ekşi maya ile yapılan bu ekmek, içerdiği kurutulmuş meyveler ve kuruyemişler ile hem doyurucu ve hem de sindirime yardımcıdır.

Yüksek lif ve protein ile sofraların en zengin ekmeği

Ekmeğin özellikleri

  • Yüksek Lif ve Protein
  • Doğal
  • Daha Doyurucu
  • Ekşi Hamur Lezzeti
  • Bol Vitamin ve Mineral

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele