Taş Fırın Ekmeği

kg
İçindekiler
Buğday Unu 100
O-tentic Durum 4
Tuz 1,4
Su 68

Taş fırın ekmeği tarihçesi

Eski geleneklere göre köylerde taş fırın ekmeği ekşi hamur ve tamamen doğal malzemelerden yapılıyordu. Haftanın belirli günlerinde hazırlanan ekşi hamurlu ekmekler taş fırınlarda pişiriliyordu. Bu ekmeğin en önemli özellikleri; uzun süre bayatlamaması, bayatlayınca bile rahatlıkla tüketilebilmesi ve kendine has odunsu ekmek kokusuydu. O-tentic Durum ile hazırlanan Taş fırın ekmeği bu geleneği sürdürmek için bize olanak sağlıyor.

Lezzetini odun ateşinden alan geleneksel taş fırın ekmeği

Ekmeğin özellikleri

  • Ekşi Hamur Lezzeti
  • Doğal
  • Uzun Süre Tazelik
  • Çıtır Kabuk
  • Geleneksel Ekmek

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele