Yörük Ekmeği

kg
İçindekiler
Buğday Unu 100
O-tentic Origin 4
Softgrain Multigrain 25
Tuz 1,4
Su 60

Yörük ekmeği tarihçesi

Anadolu ve Rumeli’de göçebe olarak yaşayan, geçimlerini hayvancılıkla sağlayan ve mevsimlere göre yaylak-kışlak hayatı yaşayan Oğuz Türklerine “yörük” denirdi. Hayat tarzları nedeniyle Yörükler sadece göçer değil aynı zamanda mücadeleci-savaşçı bir karaktere sahiptiler. Her savaş ve göç öncesi yola yetecek kadar taze ekmek yapılır, ayrıca heybelere yol için un ve yiyecek konurdu. Yapılan ekmeklerin doyurucu ve sindirimi kolay olması gerektiği için Yörük ekmeği hayatlarına bu şekilde girmiştir.

Ekmeğin özellikleri

  • 7 Farklı Yörenin Tahıl ve Tohumları
  • Doğal
  • Lif Oranı Yüksek
  • Ekşi Hamur Lezzeti
  • Sindirime Yardımcı

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele