Ekşi Mayalı Durum Buğdaylı Ekmek

Hazırlanışı

EKMEK MAKİNESİ İLE: Makinenin haznesine 400 ml ılık su dökün. Üründen 500 gram ilave edin ve tercih ettiğiniz programı ayarlayın (minimum 2 saat 30 dakika).

ELDE: Boş bir kaba üründen 500 gr. dökün. Azar azar 400 ml ılık su ilave edin. Mümkün olduğunca pürüzsüz bir hamur elde edene kadar, yaklaşık olarak 15 dakika elde yoğurun. Kabı bir bezle örtün ve oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. Hamuru eşit miktarda ikiye bölün, şekil verin ve oda sıcaklığında, hamur hacminin iki katına çıkacak şekilde yaklaşık 60-90 dakika dinlendirin. Bir bıçak yardımıyla istediğiniz şekilde, hamur yüzeyine hafifçe kesik atın. Önceden 200 ° C'ye ısıtılmış bir fırında 20-25 dakika pişirin.

Evde ekşi mayalı ekmek yapmak artık çok kolay! Ekşi mayalı durum buğdayı ekmek karşımına sadece su ekleyerek evde lezzetli ekmekler yapabilirsiniz.

Zorluk derecesi:  

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele