Evde Ekşi Mayalı Focaccia

İçindekiler

gr
Ekşi Mayalı Durum Buğdayı Ekmek Karışımı 1000
Su +/- 600
Haşlanmış patates 200
Zeytinyağı 20
Tuz 5
Domates
Kekik

Hazırlanışı

1.YOĞURMA

Ekşi Mayalı Durum Buğdayı Karışımı su, haşlanmış patates, zeytinyağı ve tuz ile karıştırılır. Yoğurma işlemi hamur mikseri veya elle yavaşça yapılır. Hamurun sıcaklığı yoğurma işleminin sonunda +25 °C olmalıdır. Hamur 200 gr.'lık parçalar halinde kesilir. Sonrasında hamurun üzeri nemli bir bezle kapalı şekilde 20 dk. oda sıcaklığında dinlendirilir.

2.FERMENTASYON

Hamurun üzerine ince bir şekilde yağ sürdükten sonra parmakla delikler açılır. Sonrasında 30-35 dk. oda sıcaklığında bekletilir.

3.PİŞİRME

Foccacia bir tepsinin içerisinde 280 °C'de 15 dk. pişirilir. Pişirdikten sonra üzerine biraz daha zeytinyağı sürülüp kuru kekik serpilir.

Evde rahatlıkla pişirebileceğiniz enfes lezzet

Zorluk derecesi:  

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele