Evde Ekşi Mayalı Pizza

İçindekiler

gr
Ekşi Mayalı Durum Buğdayı Ekmek Karışımı 1000
Su +/- 800
Zeytinyağı 20
Tuz 3

Hazırlanışı

1.YOĞURMA

Tüm malzemeler bir kasenin içerisinde karıştırılır ve üzerine azar azar su eklenerek yoğurulur. Yoğurma işlemi hamur mikseri veya el ile yapılabilir. Hamurun sıcaklığı yoğurma işlemi sonunda +24°C olmalıdır. Sonrasında hamur üzeri kapalı bir şekilde 30 dk. oda sıcaklığında dinlendirilir.

2.FERMANTASYON

Hamur 350 gr.'lık parçalar halinde kesilir. Kesilen hamur plastik bir kabın içerisine konulur ve üzerine bir tutam un serpilir. Buzdolabında +4°C'de minimum 2.5 saat bekletilir. (Önerilen bekletme süresi: 150 dk.)

3.PİŞİRME

Hamur açıldıktan sonra üzerine sos, peynir ve sevdiğiniz pizza malzemelerinden yerleştirilir. Fırında 280-300 °C çıtır oluncaya kadar pişirilir.

Evde rahatlıkla pişirebileceğiniz enfes pizza...

Zorluk derecesi:  

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele