6 İtalyan konseptini keşfedin

Heyecan verici 6 İtalyan konsepti;

İtalya; modası, kültürü, zengin tarihi ve ayrıca yemeği ile tanınmış bir ülkedir. Herkes pizzayı, Parma jambonunu ve Parmesan peynirini bilir. "İtalya'yı düşündüğünüzde, aklınıza ilk olarak fırında pişmiş ürünler gelmeyebilir. Fakat İtalya'nın fırıncılık, pastane ve çikolata konusunda gerçekten heyecan verici bazı konseptlere de ev sahipliği yaptığını biliyor muydunuz? İşte bu 6 İtalyan konsepti:

Al Panificio Davide Longoni

Davide Longoni, fırıncılık sektörüne gerçek bir "retro yenilik" getirmiş ve kadim teknikler olan doğal mayalanma ve taşta öğütme usullerini hayata döndürmüştür. Longoni, Milano'daki fırınında, tanıdığı değirmencilerden gelen eski tahılları kullanıyor ve böylece bu değirmenciler de çiftçileri tanıma fırsatı bulup onlarla işbirliği yaparak eski tahıl çeşitlerini canlandırıyor. Bu fırın sadece (kocaman) ekşi mayalı ekmekleriyle değil; aynı zamanda briocheleri ile de ünlü.

ekşi mayalı ekmek

Le Polveri – micro panificio

Le Polveri'nin kurucusu Aurora, kimya alanında lisans derecesini aldıktan sonra ekmeğin formülünün gizlendiği dünyaya daldı. Çeşitli fırın laboratuvarlarında çalıştı. Bitmiş ürünlerden hammaddelere kadar uzanan her aşamada, ekmeğe dair tüm ayrıntıları öğrendi: Tozlar - İtalyanca'daki deyimiyle ‘le polveri’. Yıllarca eğitim gördükten sonra Aurora, görsel bir laboratuvarı olan küçük butik mikro fırınını açtı. 50 metrekare içinde, gerçek ekmeğin sırrını yeniden keşfedebilirsiniz. Aurora ara vermeksizin deneyler yapmaya devam ediyor. Her türden ekmek ve bagetin yanı sıra granüller, tereyağlı kurabiyeler veya mevcudiyet durumuna bağlı olarak günlük olarak değişen malzemelerle çeşnilendirilmiş bir "foccacia" olan Pala için bu fırıncı dükkânını mutlaka ziyaret edin.

foccacia

Mo' Si Caffetteria Alla Vecchia Maniera

Bu bistro bar ve Napoli'ye özgü kahve dükkânı, geleneksel olanla modern olanı, retro dekoru ve genç atmosferi altında bir araya getiriyor. Burada, Napoli gastronomisinin bir parçası olan esnaf ürünlerinin tadını çıkarabilirsiniz. Mo’Si Caffetteria Alla Vecchia Maniera'ya ('eski tarzda olan' anlamına geliyor) adımızı attığınız anda, kadim Napoli geleneği ile elde hazırlanmış sıcak kruvasanların ve öğütülmüş kahvenin kokusu sizi etkisi altına alacak. Ayrıca, tümü ev yapımı olan bir dizi nefis tatlı ve hamur işi ile karşılaşacaksınız: tiramisu, cannoli, turtalar, donutlar, elmalı puflar ve bin bir çeşit kruvasanlar.

kruvasan

İtalya'nın fırıncılık, pastane ve çikolata konusundaki heyecan verici konseptleri size ilham mı verdi? Puratos'un konseptiniz konusunda size nasıl destek olabileceğini ya da unlu mamul konseptlerinizin yaratılması veya geliştirilmesi konusunda size nasıl yardımcı olabileceğini merak mı ediyorsunuz? Puratos temsilcinizle iletişime geçin ve bir görüşme ayarlayın.

Venchi Cioccolato

Çikolataya karşı olan tutkusu ve özenle seçilmiş en iyi hammaddelerden oluşan yelpazesi, 1878'de açılan ilk mağazadan bu yana Venchi'yi diğerlerinden farklı kılıyor. İtalyan esnaf geleneğinde hazırlanmış dondurmaları tatmak ve geniş çikolata seçkisi ile karşılaşmak için buraya mutlaka uğrayın. Tabletlerden sürülebilir kıvamlardakilere ya da kalıp halindeki çikolatalara kadar farklı tatlarda ve formatlarda hazırlanmış enfes geleneksel çikolatalar ve daha egzotik ve yenilikçi tarifler arasından istediğinizi seçebilirsiniz. Floransa'nın en meşhur caddelerinden birinde, Duomo'dan yalnızca birkaç adım uzakta konumlanmış bu çikolata ve dondurma dükkânı, kafeterya hizmeti de veriyor.

italyan çikolata

Rivoire

Lüks restoran Rivoire, zarafet dokunuşu ile buluşmuş enfes yiyecekleri seven herkes için Floransa'da bulunan bir referans noktasıdır. Tüm ürünler, alt kattaki laboratuvarlarda, kullanılan malzemelere çok önem veren Rivoire’nin pasta şefi ve çikolatacısı tarafından hazırlanmaktadır. Zengin pralin çeşitliliğini ve hediye kutularını keşfetmek, kahve ve çikolatalı tatlıların tadını çıkarmak veya bir kadeh şarap ya da kokteyl eşliğinde restoranın lezzetli yemeklerinden denemek için Rivoire'e uğrayın.

Rivoire

La Ménagère

1896 yılında doğan ilk Floransalı aile dükkânı olan La Ménagère'nin tarihi mekanı bugün kendi konseptine sahip bir restoran olarak yeniden doğuyor. Birçok farklı seçinin olduğu bu atmosferde, yiyecekten içeceğe, kahveden hamur işine kadar birçok seçenek bulacaksınız. Ayrıca burada geçirdiğiniz zamana eşlik eden bir müzik, çiçekler ve küçük bir dükkân da sizi bekliyor olacak. La Ménagère'in bir parçası olan kahve dükkânında şefler; tatlılar, ekspres sandviçler, sıra dışı salatalar ve hızla tüketebileceğiniz atıştırmalıklar hazırlıyorlar.

dilim pasta

İletişim

Ürünlerimiz ve iş süreçlerinize uygun çözümlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

İletişim

Hizmetlerimiz

Puratos, dünya çapında pastacılık, ekmekçilik ve çikolata sektörlerine kaliteli ürünler ve çözümler sunar.

Daha fazla bilgi