Frambuazlı Fıstık Rüyası

İçindekiler

Hazırlanışı

Kekin hazırlanışı
  1. Bütün malzemeler mikserde çırpma teli ile 1 dk yavaş, 4 dk hızlı devirde çırpılır.
  2. 40x60 zemini kağıtlanmış 3 tepsiye eşit şekilde bölünür, spatula yardımıyla düz bir zemin elde edilir.
  3. 220 °C’lik taban fırın veya 190 °C’lik konveksiyonel fırında 7-8 dk pişirilir.
  4. Fırından çıkarılınca aralarına kağıt konularak üstüste yerleştirilir, en üst katına ke bir tepsi konularak soğumaya bırakılır.

Ganaj Hazırlanışı
  1. Festipak, toz fıstık ve tereyağı ocakta karıştırılarak 90 °C’ye kadar pişirilir. Ocaktan alınır, Belcolade White (Beyaz) çikolata eklenir. Boyalar ilave edilir.
  2. Homojen yapı elde edilince +5 dolaba konulur.
  3. Krema kıvamına gelince %60 çırpılmış Chantypak 3 aşamada yedirilir.

Birleştirme ve dekorasyon
  1. Yapılan kekin 1 adedi tepsiden alınıp altında bulunan kağıt alınır, üst yüzeyi üste gelecek şekilde tepsiye konulur, ince bir tabaka Topfil Frambuaz bıçak yardımıyla sürülür.
  2. Hazırlanan ganajın 1/3’ü sıkma torbasıyla sıkılarak kekin üzeri kaplanır, 2. kek konulur.
  3. Aynı işlem tekrarlanır. 3. kek kapatılır, Frambuaz sürülmeden kekin en üst katmanı kalan ganajla kaplanır.
  4. Derin donduruda 2-3 saat dinlendirilir, istenilen şekillere bölünür, isteğe göre %50’si eritilmiş Belcolade White (Beyaz) çikolataya batırılır, üzeri Ambiante ve Topfil Frambuaz ve Carat White çikolata dekorlarıyla süslenir.

Frambuazlı Fıstık Rüyası...

Zorluk derecesi:  

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele