Konç, çikolata kütlesini karıştırmak ve pürüzsüzleştirmek amacıyla çikolata imalatında kullanılan bir makinedir. İlk konçlar deniz kabuklarını andırdığı için isimlerini buradan almışlardır. Modern konçlar, çikolatayı teknenin kenarına bastıran uzun, çok kollu karıştırıcı şaftlara sahip olan ısıtmalı ve üzeri örtülü teknelerdir.
Konçlama, çikolatanın kalitesini belirlemede önemli bir rol oynadığı için kritik bir işlemdir. Konçlamanın iki temel amacı vardır: Çikolatanın kıvamını ve tadını iyileştirmek.
Konçlama, Belcolade çikolatasının karakteristik tadını oluşturmak açısından belirleyici bir adımdır. Öğütme sonrasında çikolata kütlesi kuru ve pula benzer bir toz hâlini alır. Bu toz kütlesi konca doldurulur. Makine içindeki sıcaklık ve enerji arttıkça, pula benzer toz ufalanmaya başlar ve yağını bırakır. Böylece bir hamur kütlesi oluşur. Serbest kalan yağlar şeker parçacıklarını kaplayarak çikolatanın akışkanlığını kademeli olarak artırır. Konç içindeki döner karıştırma bıçakları çikolata kütlesini karıştırır, yoğurur, kaydırır, yayar ve böylece kütlenin içine hava girmesini sağlar. Sonuç olarak, kusursuz pürüzsüzlükte bir doku elde edilir. Geriye kalan nem ve istenmeyen aromalar bu aşamada buharlaşır. Şeker, süt tozu ve kakao kütlesinin yakın teması sayesinde, arzu edilen tat bileşenleri elde edilir.