Belcolade çikolatası neden bu kadar iyi?

Belçika çikolatası, inceliği ve inanılmaz dokusu ve tadıyla tanınır. Malzemelerinin seçimi ve yapımında kullanılan geleneksel üretim süreci Belçika çikolatasını benzersiz kılar. Gerçek Belçika Çikolatası olan Belcolade'nin enfes lezzeti, özenle seçilmiş hammaddelerle başlar.

Dünyanın dört bir yanından yalnızca en iyi kalitedeki kakao çekirdekleri seçilerek ustalıkla harmanlanır. Belcolade uzman ekibi, yalnızca en iyi kalitedeki kakao kütlesi, kakao yağı ve diğer malzemelerin kullanıldığından emin olur. Ekip, doğal olarak, yalnızca %100 kakao yağı ve %100 doğal vanilya kullanır. İnceltme veya öğütme işlemleri iki adımda gerçekleştirilir. İlk olarak, tüm kakao parçacıkları hepsi aynı büyüklüğe (150 mikron) gelene kadar öğütülür. Sonrasında çikolataya pürüzsüz, kremsi dokusunu vermek için çikolata biraz daha inceltilir (yaklaşık 20 mikron). Bu aşamadan sonra inceliği, artık insan dilinin hassasiyet seviyesinin ötesine geçmiş olur. Öğütme işleminin ardından, dokusunda kusursuz bir eşitlik elde etmek için çikolata konçlanır (bkz. “Konçlama nedir?”). Bu aşamada, tüm kalan nem ve istenmeyen uçucu aromalar buharlaştırılır. Şeker, süt tozu ve kakao kütlesinin birbirine yakın teması sonucunda arzu edilen lezzet bileşenleri ortaya çıkar. Bu adım, Belcolade çikolatasının kendine özgü lezzetinin yaratılması açısından kritik önem taşır.