Çilekli İsviçre Rulo Pasta

İçindekiler

gr
Keki için
Tegral Savoie 250
Mixo 2
Bütün yumurta 250
Su 40
Kreması için
Cremyvit Beyaz 400
Chantypak 200
Su 1000
Dekorasyon için
Cremfil Frambuaz
Tegral pudra şekeri

Hazırlanışı

Keki için

Bütün malzemeler mikserde çırpma teliyle 1 dk. orta devirde 4 dk hızlı devirde çırpılır. Hazırlanan karışım 220 °C konveksiyonel fırında 7-8 dk. pişirilir. Fırından çıkarıldığı an üzerine bir kağıt konarak tepsi ile kapatılır, bu şekilde soğumaya bırakılır.

Kreması için

5 °C su ve Cremyvit Beyaz mikserde çırpma teliyle 8 dk. çırpılır. Hazırlanan karışıma Chantypak ilave edilir, 1 dk daha çırpılır.

Dekorasyon için

Pişmiş olan kek kağıttan çıkarılır, üst yüzeyi içe gelecek şekilde ince bir katman Cremfil Frambuaz sürülür. Cremyvit ile hazırlanan krema 1 cm kalınlığında bıçak yardımıyla sürülür. Kek rulo şeklinde sarılır. Derin dondurucuda 1-1,5 saat bekletilir. Dolaptan çıkarılan kek Tegral Pudra Şekeri ile dekore edilir. İstenilen şekilde kesilir.

En sevilen kombinasyonlardan biri frambuaz ve krema... Hafif kabarık sünger kekin içine eklenen muhteşem frambuaz dolgusu herkes tarafından sevilecek ferahlatıcı yaz tatlısı!

Zorluk derecesi:  

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele