Black Çikolatalı kek

İçindekiler

gr ml
Kek için
Tegral Satin Moist Cake Chocolate 500
Ayçiçek yağı 200
Yumurta 200
Su 130
Ganaj için
Festipak 500
Tereyağı 100
Brillo Kakao 300
Belcolade Noir Selection 450
Dekor için
Frenk üzümü isteğe bağlı

Hazırlanışı

Kekin hazırlanışı
  1. Bütün malzemeler mikserde palet yardımıyla 1 dk orta devirde, 2 dk hızlı devirde çırpılır.
  2. İstenilen şekilde çemberlere %50 doldurulur. 180 °C’lik fırında 25-30 dk pişirilir.
  3. Soğuduktan sonra düz bir zemin elde etmek için üst katmanı alınarak kalan kek 3 eşit pata ayrılır.

Ganaj Hazırlanışı
  1. Festipak ve tereyağı ocakta 80-90 °C arası ısıtılır. Ocaktantan alınır, Belcolade Dark (Bitter) ilave edilir.
  2. Çikolata eridikten sonra Brillo kakaolu jöle ilave edilir.
  3. +5 dolapta krema kvamına gelene kadar soğutulur.

Birleştirme ve dekorasyon
  1. 3 pata ayrılmış keklerin el alt patının üstüne ganaj, torba yardımıyla dairesel hareketlerle sıkılır.
  2. İkinci pat kapatılır. Aynı şekilde ganaj sıkılır.
  3. Üçüncü pat kapatılır ve en üst dekoru kubbe şeklinde ganaj sıkılarak yapılır, isteğe göre dekore edilir.
  4. Biz tarifimizde frenk üzümü kullandık.

Black Çikolatalı Kek..

Zorluk derecesi:  

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele