Caramio Mono Pasta

İçindekiler

gr ml
Kek için
Tegral Satin Cream Cake Toffee 500
Yumurta 175
Ayçiçek yağı 150
Su 110
Krema için
Festipak 500
Tereyağı 50
Belcolade Blanc Selection 500
Deli Karamel 250
Whippak 400
Dekor için
Ceviz isteğe bağlı
Carat Coverlux Bitter isteğe bağlı

Hazırlanışı

Kekin hazırlanışı
  1. Bütün malzemeler mikserde paletle 30 sn orta devir 2 dk hızlı devirde karıştırılır. Hazırlanan hamurun çemberlere %50 doldurulur.
  2. 180 °C’lil fırında 25-30 dk pişirilir.

Kremanın hazırlanışı
  1. Festipak ve tereyağı ocakta 80°C’ye kadar ısıtılıp ocaktan alınır. Belcolade White çikolata ilave edilir. Sonra Deli Caramel ilave edilir +5 dolapta soğutulur.
  2. Soğutulan krema mikser kazanına alınır, çırpma teli ile 1 dk orta devirde çırpılır, Whippak eklenir, istenilen kıvama gelene kadar yaklaşık 2 dk daha çırpılır.

Birleştirme ve dekorasyon
  1. Pişen keklerin üst kısmı çemberden alınır. Kalan kek 3 pata ayrılır. Hazırlanan krema torba yardımıyla top şeklinde 1. patın üzerine, kenarlarını kaplayacak şekilde sıkılır. Ortada kalan boşluğa kavrulmuş ceviz konulur.
  2. Deli Caramel benmari usulü eritilir, cevizlerin üzerine torba yardımıyla konulur.
  3. İkinci kat kapatılır. Tekrar kremalar top şeklinde kenarlarını kapatacak şekilde kaplanır. 3. Pat kapatılır, üzerine torba yardımıyla dairesel hareketlerle krema sıkılır.
  4. Kavurulmuş cevizler kenarlara rastgele konulur. Eritilmiş Deli Caramel kenarlarından akacak şekilde dekore edilir. Sonra carat coverlux ile yapılan çikolata dekorlarıyla istenilen şekilde dekore edilir.

Caramio Mono Pasta...

Zorluk derecesi:  

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele