Pralin Kek: Carat Pralin hariç bütün malzemeler mikserde orta derecede 3 dk çırpılır. Carat Pralin eklenerek 1 dk daha çırpılır. 40x60 tepside 15-18 dk 180°C’de pişirilir.
Kıtır Katman: Belcolade Selection Amber 40°C’ye eritilir. İçine Carat Pralin Supercream Nutty eklenerek karıştırılır. Tuz ve fındık parçaları ilave edilir. 2 mm kalındığında yağlı kağıda açılarak 6 cm çapında diskler hazırlanır.
Tart Hamuru: Bütün malzemeler mikserde hamur haline gelene kadar yoğurulur. 3mm kalınlığında 8 cm çapında kesilerek 170°C’de 12-15 dk pişirilir.
Pralin: Rendelenmiş limon kabukları Carat Pralin Supercream Nutty ile karıştırılır. Yavaş yavaş su eklenerek karıştırmaya devam edilir. Kalıba doldurularak dondurulur.
Çikolata Mus: Festipak 80°C‘ye kadar ısıtılır. Chocolanté Bitter CT üzerine eklenir, ikisi birlikte karıştırılıp 40°C’ye kadar soğutulur. %50 çırpılmış Chantypak ve Cuisipak ilave edilir. Silikon kalıba doldurularak dondurucuya atılır.
Kaplama Sosu: Coverfil Bitter 35-40°C’ye eritilir. -18/-20°C dondurucudan çıkan pasta üzeri kaplanır.
Birleştirme: Pralin kek, kıtır katman ve pralin birleştirilir. Silikon kalıbın yarısına çikolata mus doldurulur. Birleştirdiğimiz pralin kek, crunchy ve pralin üzerine eklenir, -18/-20°C’de dondurulur.
Dekorasyon: Dondurucudan çıkarılan ürün Coverfil Bitter ile kaplanır ve tart hamurunun üzerine konulur. İsteğe göre dekore edilir.
Zorluk derecesi: