Ekşi Mayalı Açma

İçindekiler

gr
Sapore Rinaldo Tempo Siyez Ekşi Maya 150
Un 1000
Ticari maya 20
Sıvı yağ 100
Su 450
Şeker 100
Tuz 20

Hazırlanışı

Bütün malzemeler mikserde hamur istenilen kıvama gelene kadar yoğurulur. Hamur tezgahta      5 dk. dinlendirilir. Daha sonra istenilen gramaja göre kesilir ve tezgahın üzerinde margarin ve sıvı yağ ile açılır. İsteğe göre içerisine peynir, kaşar, zeytin konulur. Açıldıktan/sarıldıktan sonra        10 dk. dinlendirilir. Hamurlar simit gibi bükülerek tavalara alınır. Tavada bekletilen hamurlar mayası gelen kadar kabartılır. 200 °C’de 18-20 dk. pişirilir

Ekşi mayalı lezzetli kahvaltılıklar!

Zorluk derecesi:  

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele