Ekşi Mayalı Poğaça

İçindekiler

gr
Sapore Rinaldo Tempo Siyez Ekşi Maya 150
Un 1000
Ticari maya 20
Margarin 500
Yumurta 3 adet
Şeker 80
Tuz 20
Su 200

Hazırlanışı

Bütün malzemeler mikserde hamur istenilen kıvama gelene kadar yoğurulur. Tezgahta 10 dk. dinlendirilir. Daha sonra istenilen gramajda kesilir, yuvarlanır ve tavalara konulur. İsteğe göre içerisine peynir, kaşar, kıyma konulur. Tavada bekletilen hamurlar mayası gelene kadar kabartılır. 180-200 °C’de 18-20 dk. pişirilir.

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi poğaçayı bir de ekşi mayalı deneyin...

Zorluk derecesi:  

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele