Elmalı Crumble Tart

İçindekiler

gr
Tart için
Tegral Patacrout 1000
Yumurta 100
Toz badem 70
Margarin 430
Dolgu için
Vivafil Elma 500
Deli Karamel 150
Tarçın 5
Pirinç fındık 200
Mousse topları için
Festipak 250
Şeker 38
Glikoz 20
Yumurta sarısı 55
Jelatin 2 adet
Yaprak dekorları için
Tegral Patacrout 500
Tereyağı 200
Bütün yumurta 50

Hazırlanışı

Tart tabanı hazırlanışı
  1. Tüm malzemeler mikserde hamur haline getirilir.
  2. +5 °c 15-20 dk dinlendirilir, Sonra merdane ile 2cm kalınlığında açılır, kalıba yerleştirilir.

Dolgu hazırlanışı
  1. Bütün dolgu malzemeleri karıştırılır ve hazırlanan harç sıkma torbası ile tartın içerisine sıkılır.

Crumble hazırlanışı
  1. Bütün malzemeler miksere konulur parça parça topaklaşana kadar mikserde karıştırılır.
  2. Tart hamuruna sıkılmış dolgunun üzeri tamamiyle crumble ile kaplanır, 180°C 35-40 dk pişirilir.

Mousse topları için
  1. Festipak 80 °C'ye kadar ısıtılır,Yumurta sarısı ve şeker karıştırılır ve Isıtılmış Festipak'ın üzerine konulur.
  2. 90°C'ye kadar karıştırılarak pişirilir, Ocaktan alınır jelatin eklenerek 35-40 ° C'ye kadar soğutulur.
  3. Oval ufak slikon kalıplara doldurulur, donana kadar (-25°C)-(-30°C) dolapta bekletilir. Donduktan sonra slikonlardan çıkarılır, pişmiş tartın üzerine istenildiği şekilde konularak süsleme yapılır.

Yaprak dekor hazırlanışı
  1. Tüm malzemeler mikserde hamur haline getirilir, +5 °C 15-20 dk dinlendirilir. Sonra merdane ile 1-1,5 cm kalınlığında açılır.
  2. Yaprak kalıbyla kesilir üzerilerine bıçak yardımıyla yaprak deseni verilir ve 180 ° C'de 15-20 dk pişirilir.

Caramel topları hazırlanışı
  1. Deli Caramel sıkma topbası yardımıyla damla şekli vererek pişmiş tartın üzerine sıkılarak dekore edilir.

Elmalı Crumble Tart..

Zorluk derecesi:  

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele