Frambuazlı Fıstık Rüyası

İçindekiler

gr ml
Kek için
Bütün yumurta 1200
Tegral Savoie 750
Toz şeker 150
Antep fıstığı 350
Yeşil gıda boyası 5
Sarı gıda boyası 2
Ganaj için
Festipak 1000
Tereyağı 200
Belcolade Blanc Selection 500
Toz fıstık 300
Chantypak 600
Dekor için
Topfil Frambuaz isteğe bağlı
Frambuaz isteğe bağlı
Carat Cover Beyaz isteğe bağlı
Ambiante Vegan isteğe bağlı

Hazırlanışı

Kekin hazırlanışı
  1. Bütün malzemeler mikserde çırpma teli ile 1 dk yavaş, 4 dk hızlı devirde çırpılır.
  2. 40x60 zemini kağıtlanmış 3 tepsiye eşit şekilde bölünür, spatula yardımıyla düz bir zemin elde edilir.
  3. 220 °C’lik taban fırın veya 190 °C’lik konveksiyonel fırında 7-8 dk pişirilir.
  4. Fırından çıkarılınca aralarına kağıt konularak üstüste yerleştirilir, en üst katına ke bir tepsi konularak soğumaya bırakılır.

Ganaj Hazırlanışı
  1. Festipak, toz fıstık ve tereyağı ocakta karıştırılarak 90 °C’ye kadar pişirilir. Ocaktan alınır, Belcolade White (Beyaz) çikolata eklenir. Boyalar ilave edilir.
  2. Homojen yapı elde edilince +5 dolaba konulur.
  3. Krema kıvamına gelince %60 çırpılmış Chantypak 3 aşamada yedirilir.

Birleştirme ve dekorasyon
  1. Yapılan kekin 1 adedi tepsiden alınıp altında bulunan kağıt alınır, üst yüzeyi üste gelecek şekilde tepsiye konulur, ince bir tabaka Topfil Frambuaz bıçak yardımıyla sürülür.
  2. Hazırlanan ganajın 1/3’ü sıkma torbasıyla sıkılarak kekin üzeri kaplanır, 2. kek konulur.
  3. Aynı işlem tekrarlanır. 3. kek kapatılır, Frambuaz sürülmeden kekin en üst katmanı kalan ganajla kaplanır.
  4. Derin donduruda 2-3 saat dinlendirilir, istenilen şekillere bölünür, isteğe göre %50’si eritilmiş Belcolade White (Beyaz) çikolataya batırılır, üzeri Ambiante ve Topfil Frambuaz ve Carat White çikolata dekorlarıyla süslenir.

Frambuazlı Fıstık Rüyası...

Zorluk derecesi:  

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele