Frambuazlı Vanilyalı Tart

İçindekiler

gr
Tartı için
Tegral Patacrout 930
Carat Cover Sütlü 60
Bütün yumurta 100
Tereyağı 400
Tart tabanı için
Topfil Frambuaz
Kreması için
Cuisipak 700
Belcolade Blanc Selection 600
Chantypak 700
Süt 200
Jelatin 8
Vanilya çubuğu 2 adet
Dekorasyon için
Taze frambuaz

Hazırlanışı

Tart için

Tüm malzemeler palet yardımıyla orta hızda homojen karışım elde edilene kadar yoğurulur. Hazırlanan hamur 1,5 cm kalınlığında açılır. Hazırlanan hamur istenilen çemberin zemini ve kenarları kapanacak şekilde uygulanır. 180°C’de 15-20 dk. pişirilir. Pişirilen tart hamurunun tabanına sıkma torbası yardımıyla 1 cm kalınlığında Topfil Frambuaz dolgusu yapılır.

Kreması için

Süt, Cuisipak, Vanilya çubukları 80°C’ye gelene kadar ısıtılır. Isıtılan karışım ocaktan alınır. Hazırlanan karışıma su ile karışıtırılmış jelatin ilave edilir.Üzerine Belcolade Blanc Selection’da ilave edildikten sonra soğumaya bırakılır. Soğuyan karışım çırpma teliyle karıştırılır. İçerisine Chantypak ilave edilir. İstenilen kıvama gelene kadar çırpılır. Önceden hazırlanan tartın ortasına krema sıkma torması yardımıyla doldurulur.

Dekorasyon için

Kalan krema ile dekore edilir. Taze frambuazlarla de görüntü zenginleştirilir.

Göze ve damak tadına hitap eden muhteşem lezzette tart...

Zorluk derecesi:  

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele