Fransız Ekleri

İçindekiler

gr ml
Pataşu için
Tegral Clara Ultra 500
Su (50 C) 860
Sıvı yağ 225
Krema için
Cremyvit Beyaz 400
Su 1000
Whippak 150
Belcolade Noir Selection 180

Hazırlanışı

Pataşu hazırlanışı
  1. Su ve Tegral Clara Ultra yüksek hızda çırpma teli ile 3 dk çırpılır. Daha sonra yağ ilave edilip 1 dk daha çırpılır. İstenilen boyutlarda dişli duy ile tepsilere sıkılıp taş taban fırında 150 °C’de 10 dk pişirilip fırın derecesi 160 °C yapılır ve 30 dk daha pişirilir.
  2. Konveksiyonlu fırında 130 °C’de 10 dk pişirilip fırın derecesi 140 °C yapılıp 30 dk daha pişirilir.

Krema'nın hazırlanışı
  1. Cremyvit ve su mikserde orta hızda 4 dk çırpılır. 1 dk dinlendirdikten sonra Whippak ilave edilip 3 dk daha hızlı devirde çırpılır.
  2. Daha sonra eritilmiş Belcolade Noir Selection ilave edilip iyice karıştırılır.

Eklerin hazırlanışı
  1. Hazırlanan pataşu hamurlarının içerisi krema ile doldurulup üzeri Coverfil Dark ile kaplanıp istenilen şekilde dekore edilir.

Fransız Ekleri..

Zorluk derecesi:  

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele