Karamelli Bademli Rulo Pasta

İçindekiler

gr ml
Kek için
Bütün yumurta 1200
Tegral Savoie 750
Toz şeker 150
Toz badem 350
Ganaj için
Festipak 1000
Tereyağı 200
Belcolade Blanc Selection 500
Toz badem 300
Chantypak 200
Deli Karamel 400
Dekor için
Festipak 500
Tereyağı 100
Belcolade Blanc Selection 500
Chantypak 300
Kavrulmuş file badem isteğe bağlı

Kek'in hazırlanışı
  1. Bütün malzemeler mikserde çırpma teli ile 1 dk yavaş, 4 dk hızlı devirde çırpılır.
  2. 40x60 zemini kağıtlanmış 3 tepsiye eşit şekilde bölünür, spatula yardımıyla düz bir Zemin elde edilir.
  3. 220 °C’lik taban fırın veya 190 °C’lik konveksiyonel fırında 7-8 dk pişirilir.
  4. Fırından çıkarılınca aralarına kağıt konularak üstüste yerleştirilir, en üst katına ke bir tepsi konularak soğumaya bırakılır.

Ganaj Hazırlanışı
  1. Festipak, toz badem ve tereyağı ocakta karıştırılarak 90 °C’ye kadar pişirilir.
  2. Ocaktan alınır, Belcolade White (Beyaz) çikolata eklenir. Deli caramel ilave edilir. Homojen yapı elde edilince +5 dolaba konulur.
  3. Krema kıvamına gelince %60 çırpılmış Chantypak 3 aşamada yedirilir

Dekorasyon hazırlanışı
  1. Festipak ve tereyağı ocakta 80 °C’ye kadar ısıtılır.
  2. Ocaktan alınır, Belcolde White (Beyaz Çikolata) ilave edilir.
  3. +5 dolapta krema kıvamına gelene kadar soğutulur.
  4. Mikserde çırpma teliyle 1 dk homojenize edilir. Chantypak sıvı olarak ilave edilir. Tekrar istenilen yapıya gelene kadar çırpılır.

Yapılışı
  1. Hazırlanan kekler tepsiden çıkartılır.
  2. Üst yüzeyine karamelli ganaj sürülür.
  3. Rulo şeklinde sarılır,derin dondurucuda 1-1,5 saat dinlendirilir.
  4. Dekorasyon ganajıyla üzeri kaplanır. Kavrulmuş file bademle dekore edilir.
  5. Dekor ganajı sıkma torbasına inçe dişli duyla istege göre dekore edilir.

Karamelli Bademli Rulo Pastaç....

Zorluk derecesi:  

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele