Karamelli Bademli Rulo Pasta

İçindekiler

Kekin hazırlanışı
  1. Bütün malzemeler mikserde çırpma teli ile 1 dk yavaş, 4 dk hızlı devirde çırpılır.
  2. 40x60 zemini kağıtlanmış 3 tepsiye eşit şekilde bölünür, spatula yardımıyla düz bir Zemin elde edilir.
  3. 220 °C’lik taban fırın veya 190 °C’lik konveksiyonel fırında 7-8 dk pişirilir.
  4. Fırından çıkarılınca aralarına kağıt konularak üstüste yerleştirilir, en üst katına ke bir tepsi konularak soğumaya bırakılır.

Ganaj Hazırlanışı
  1. Festipak, toz badem ve tereyağı ocakta karıştırılarak 90 °C’ye kadar pişirilir.
  2. Ocaktan alınır, Belcolade White (Beyaz) çikolata eklenir. Deli caramel ilave edilir. Homojen yapı elde edilince +5 dolaba konulur.
  3. Krema kıvamına gelince %60 çırpılmış Chantypak 3 aşamada yedirilir

Dekorasyon hazırlanışı
  1. Festipak ve tereyağı ocakta 80 °C’ye kadar ısıtılır.
  2. Ocaktan alınır, Belcolde White (Beyaz Çikolata) ilave edilir.
  3. +5 dolapta krema kıvamına gelene kadar soğutulur.
  4. Mikserde çırpma teliyle 1 dk homojenize edilir. Chantypak sıvı olarak ilave edilir. Tekrar istenilen yapıya gelene kadar çırpılır.

Yapılışı
  1. Hazırlanan kekler tepsiden çıkartılır.
  2. Üst yüzeyine karamelli ganaj sürülür.
  3. Rulo şeklinde sarılır,derin dondurucuda 1-1,5 saat dinlendirilir.
  4. Dekorasyon ganajıyla üzeri kaplanır. Kavrulmuş file bademle dekore edilir.
  5. Dekor ganajı sıkma torbasına inçe dişli duyla istege göre dekore edilir.

Karamelli Bademli Rulo Pasta....

Zorluk derecesi:  

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele