gr | ||
---|---|---|
Red Velvet keki için | ||
Tegral Satin Cream Cake Red Velvet | 1000 | |
Bütün yumurta | 500 | |
Sıvı yağ | 200 | |
Su | 240 | |
Green Velvet keki için | ||
Tegral Satin Cream Cake Green Velvet | 1000 | |
Bütün yumurta | 500 | |
Sıvı yağ | 200 | |
Su | 240 | |
Purple Velvet keki için | ||
Tegral Satin Cream Cake Purple Velvet | 1000 | |
Bütün yumurta | 500 | |
Sıvı yağ | 200 | |
Su | 240 | |
Dark Velvet keki için | ||
Tegral Satin Cream Cake Dark Velvet | 1000 | |
Bütün yumurta | 500 | |
Sıvı yağ | 200 | |
Su | 240 | |
Kreması için | ||
Cremyvit Beyaz | 1000 | |
Whippak | 1600 | |
Su | 2000 | |
Dekorasyon için | ||
Orman meyveleri |
Keki için
Her velvet kek grubu için ayrı ayrı; tüm malzemeler palet yardımı ile 3 dk. çırpılır. Hazırlanan karışımlar sıkma torbalarına alınır. Tepsiye 1200g olacak şekilde sıkılır. Konveksiyonel fırında 160°C’de 12 dk. pişirilir. Pişirilen kek soğumaya bırakılır. Soğuyan kek çember taban ile kesilir.
Kreması için
Cremyvit ve su mikserde 5 dk. çırpılır. Hazırlanan karışım bir kaba alınır. Whippak çırpılır ve hazırlanan karışıma ilave edilir. Çember halinde kesilen kek 3 pat halinde kesilen kekin etrafına ve altına sarılır. Patlar krema ve orman meyveleriyle birbirine yapıştırılıp ters çevrilir. Orman meyveleriyle dekore edilir.
Zorluk derecesi: