Sevgililer Gününe Özel Frambuazlı Çikolatalı Pasta

İçindekiler

gr
Tabanı için
Tegral Savoie Kakao 500
Bütün yumurta 375
Su 50
Keki için
Tegral Satin Cream Cake Dark Velvet 500
Bütün yumurta 175
Sıvı yağ 150
Su 110
Dolgusu için
Topfil Frambuaz
Kreması için
Festipak 250
Belcolade Noir Selection 290
Chantypak 230
Yumurtanın sarısı 60
Tuz 1
Tereyağı 50
Dekorasyon için
Carat Cover Bitter
Belcolade kakao yağı
Yağ bazlı renklendirici

Hazırlanışı

Tabanı için

Tüm malzemeler mikserde orta hızda çırpılır. Hazırlanan karışım çember tabana dökülür ve 180°C’de 30-35 dk. pişirilir.

Keki için

Tüm malzemeler mikserde 5 dk. yavaş hızda çırpılır. Hazırlanan karışım çember tabana dökülür ve 180°C’de 35-40 dk. pişirilir. Pişirildikten sonra kek, soğumaya bırakılır. Kek 2 pat halinde kesilir.

Kreması için

Festipak ve tereyağının ısısı 80°C’ye gelene kadar ısıtılır. Daha sonra yumurtanın sarısı ve tuz ilave edilir ve ısı 90°C’ye çıkartılır. Üzerine Belcolade Noir Selection Bitter ilave edilir. Hazırlanan karışım +5 °C’de soğumaya bırakılır. Soğuyan kremaya Chantypak ( %60 çırpılmış) ilave edilir. Çırpma teliyle istenilen kıvam elde edilene kadar çırpılır. Krema sıkma torbasına alınır. Taban yerleştirildikten sonra hazırlanan kekin ilk patına sürülür. Arasına Topfil frambuaz dolgusu yapılır. Diğer patlar da aynı şekilde  tamamlanır. Kalan krema ile pastanın dış yüzeyi spatula yardımıyla sıvanır. Pasta -18 °C’de dondurulur.

Dekorasyon için

Belcolade kakao yağı eritilir. Üzerine yağ bazlı kırmızı renklendirici ilave edilip, istenilen kıvama gelene kadar blender ile karıştırılır. Püskürtme yöntemi ile hazırlanan kekin üzeri kaplanır. Carat Coverlux Dark eritilerek istenilen kalıpla şekil verilir ve  dekore edilir.

Sevgililer gününde hazırlayacağınız sürpriz kek...

Zorluk derecesi:  

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele