Swiss Roll Kütük Pasta

İçindekiler

gr
Keki için
Tegral Savoie 1000
Mixo 15
Bütün yumurta 800
Su 150
Kreması için
Festipak 1000
Belcolade Blanc Selection 1200
Deli Dulce De Leche 1000
Chantypak 300
Tereyağı 100
Dekorasyon için
Harmony Neutre 1000
Su
Tegral Satin Cream Cake Velvet gruplarının kırıntıları

Hazırlanışı

Keki için

Tüm malzemeler mikserde çırpma teliyle yavaş devirde 1 dk. + 8.dk yüksek devirde çırpılır. Hazırlanan karışım istenilen tepsinin tabanına kağıt serilerek dökülür. 1,5 cm kalınlığında spatula yardımıyla yayılır. Konveksiyonel fırında 190 °C’de 7 dk. pişirilir. Taban fırında ise 220°C’de 8 dk. pişirilir. Pişirilen kek soğumadan, arasına kağıt konularak üst üste yerleştirilir ve kek soğumaya bırakılır.

Kreması için

Festipak ve  tereyağının ısısı 80°C’ye gelene kadar ısıtılır. Isıtıltan sonra karışım ocaktan alınır. İçine Belcolade Blanc Selection ilave edilir. Homojen yapı elde edildikten sonra Deli Dulce De Leche eklenir. Hazırlanan karışım +5 derecede dolapta soğumaya bırakılır. Soğuyan krema mikserde çırpma teliyle Chantypak ilave edilerek istenilen kıvama gelene kadar çırpılır.

Çırpılan karışım kekin üzerine 1,5 cm kalınlığında spatula yardımıyla yayılır. Rulo şeklinde sarılarak -18°C'de dondurulur. Dondurulan kek istenilen boyutta kesilir. Harmony Neutre jöle ile su ocakta kaynama derecesine gelinceye kadar ısıtılır. Rulo kekin dışına hazırlanan karışım fırça yardımıyla sürülür. Tegral Satin Cream Cake Velvet grublarının kırıntılarıyla dekore edilir.

İsviçre'den gelen müthiş lezzet....

Zorluk derecesi:  

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele