Yaban Mersinli White Sticks

İçindekiler

Hazırlanışı

Kekin hazırlanışı
  1. Bütün malzemeler mikserde 1 dk yavaş devirde 2 dk hızlı devirde çırpılır.
  2. 40x60 tepsiye dökülür, spatula yardımıyla düz şekil verilir.
  3. 180 °C fırında 18-20 dk pişirilir.

Kremanın hazırlanışı
  1. Festipak, yumurta sarısı, tuz ve süt ocakta 90 °C’ye kadar karıştırılarak pişirilir.
  2. Ocaktan alınır, jelatin ve Belcolade White (Beyaz çikolata) eklenir.
  3. 35 °C’ ye kadar soğutulur, %50 çırpılmış Chantypak 3 aşamada yedirilir.

Pasta dolgusu hazırlanışı
  1. Pişmiş kekin %50’si alınır, mikserde palet yardımıyla parçalandıktan sonra içerisine 250 gr Topfil Yabanmersini ilave edilir. Mikserde hamur haline gelene kadar karıştırılır.
  2. Sıkma torbasına 804 numaralı duy takılır. Silpatın üzerine çubuk şeklinde sıkılır, derin dondurucuda doldurulur.
  3. Donduktan sonra slikon kalıbın boyutunda kesilir.

Patacrout hazırlanışı
  1. Bütün malzemeler mikserde yoğurma aparatıyla hamur haline getirilir. +5 dolapta 10-15 dk dinlendirilir.
  2. Dolaptan alınır, mikserde tekrar 1 dakika kadar yoğurulur. Merdane yardımıyla 1,5 cm açılır.
  3. Dolapta hamur dondurulur, istenilen şekillerde kesilir. 180 °C’lik fırında 15-20 dk pişirilir.

Kaplama sosu hazırlanışı
  1. Bütün malzemeler bir kapta spatula ile karıştırılır.
  2. Mikrodalga veya benmari usülü ile 35-40 °C’ye kadar eritilir.

Birleştirme ve dekorasyon
  1. Torba yardımıyla hazırlanan kremadan slikon kalıpların 1/3’üne konulur.
  2. Hazırlanmış yabanmersinli iç dolgu ortaya konulur, üzerine tekrar 1 cm kalacak şekilde krema konulur, hazırlanmış kekten slikon kalıbın ölçüsüne göre kesilerek yerleştirilir.
  3. Derin dondurucuda 2-3 saat dondurulur.
  4. Donduktan sonra slikonlardan çıkarılır.
  5. Coverfil ile hazırlanan kaplama sosu ile tamamı kaplanır.
  6. Üzeri istenilen şekilde dekore edilir.

Muhteşem Tadıyla Yaban Mersinli White Sticks...

Zorluk derecesi:  

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele