Bütün malzemeler mikserde 1 dk yavaş devirde 2 dk hızlı devirde çırpılır.
40x60 tepsiye dökülür, spatula yardımıyla düz şekil verilir.
180 °C fırında 18-20 dk pişirilir.
Kremanın hazırlanışı
Festipak, yumurta sarısı, tuz ve süt ocakta 90 °C’ye kadar karıştırılarak pişirilir.
Ocaktan alınır, jelatin ve Belcolade White (Beyaz çikolata) eklenir.
35 °C’ ye kadar soğutulur, %50 çırpılmış Chantypak 3 aşamada yedirilir.
Pasta dolgusu hazırlanışı
Pişmiş kekin %50’si alınır, mikserde palet yardımıyla parçalandıktan sonra içerisine 250 gr Topfil Yabanmersini ilave edilir. Mikserde hamur haline gelene kadar karıştırılır.
Sıkma torbasına 804 numaralı duy takılır. Silpatın üzerine çubuk şeklinde sıkılır, derin dondurucuda doldurulur.
Donduktan sonra slikon kalıbın boyutunda kesilir.
Patacrout hazırlanışı
Bütün malzemeler mikserde yoğurma aparatıyla hamur haline getirilir. +5 dolapta 10-15 dk dinlendirilir.
Dolaptan alınır, mikserde tekrar 1 dakika kadar yoğurulur. Merdane yardımıyla 1,5 cm açılır.
Bütün malzemeler bir kapta spatula ile karıştırılır.
Mikrodalga veya benmari usülü ile 35-40 °C’ye kadar eritilir.
Birleştirme ve dekorasyon
Torba yardımıyla hazırlanan kremadan slikon kalıpların 1/3’üne konulur.
Hazırlanmış yabanmersinli iç dolgu ortaya konulur, üzerine tekrar 1 cm kalacak şekilde krema konulur, hazırlanmış kekten slikon kalıbın ölçüsüne göre kesilerek yerleştirilir.
Derin dondurucuda 2-3 saat dondurulur.
Donduktan sonra slikonlardan çıkarılır.
Coverfil ile hazırlanan kaplama sosu ile tamamı kaplanır.
Web sitemizde size en iyi deneyimi sunmak, tekrar eden ziyaretleri ve tercihleri tanımak, ayrıca site trafiğini ölçmek ve analiz etmek için çerezleri kullanıyoruz. Çerezler hakkında, nasıl devre dışı bırakılacağı da dahil olmak üzere daha fazla bilgi edinmek için çerez politikamızı inceleyin.”Tüm çerezleri kabul ediyorum” butonuna tıklayarak tüm çerezlerin kullanılmasını kabul etmiş olursunuz.