Lezzetli çikolata, özenle seçilmiş malzemelerle başlar. Çikolatanın lezzetinin büyük bir bölümü kakaodan gelir. Tadının muhteşem olması; geldiği kakao ağacının türüne (Forastero, Trinitario veya Criollo), ağacın ve çekirdeğin yetiştirildiği koşullara, çekirdeklerin fermente edilme ve kurutulma şekillerine bağlıdır. Fermantasyonun, çikolatanın lezzetinin üçte birinin ortaya çıkmasında etkili olduğu düşünülür.
Şeker, pancar veya şekerkamışından elde edilebilir. Şekerin saflık derecesi, inceliği ve rengi nihai çikolatanın tadı üzerinde etkili olacaktır. Süt tozları da sütlü çikolatanın tadı üzerinde önemli bir tesir yaratır. Mevsim (ilkbahar sütü, yaz sütü), ineğin yemi ve sıvı sütün toza dönüştürülmesinde uygulanan işlem türü, süt tozunun tadını ve sonuç olarak ortaya çıkan çikolatanın lezzetini büyük ölçüde değiştirebilir. Diğer tüm malzemeler lezzetli bir çikolatanın yapımında önemli bir rol oynar. İşte bu yüzden, üstün kaliteye sahip malzemeleri özenle seçiyoruz.
Çikolata yapım süreci, çikolatanın lezzeti açısından da oldukça önemli bir role oynamaktadır. Bir çikolatanın incelik düzeyi, çikolata yapım sürecinin şekillendirilmesine bağlı olarak farklılık gösterebilir. Granülometri adı verilen bu tane boyu dağılımının, çikolatanın ağzınızda nasıl eriyeceği ve tüm lezzetini nasıl bırakacağı konusunda net olarak anlaşılan bir etkisi vardır. Ayrıca, konçlama işlemi (bkz. "Konçlama nedir?") çikolatanın temel lezzetini inşa eder. Konçta gerçekleşen mekanik kayma işlemi ve üretilen ısı sayesinde, bazı istenmeyen tatlar az miktardaki mevcut su ile birlikte buharlaşır ve böylece daha çok arzulanan tatlar ortaya çıkar. Son aşamada, iyi yürütülen bir ısıl işlem ile çikolatanın canlı ve parlak olması sağlanır. Sonuç olarak, hammadde seçimi ve çikolata yapım süreçlerindeki uzmanlığımızı bir araya getirerek, Belçika'nın çikolata konusundaki geleneksel mükemmeliğini içinde barındıran bir çikolata üretebiliriz.