New York'un Heyecan Verici Fırın Konseptleri

Uyumayan şehir Newyork'tan ekmek konseptleri

New York, namıdiğer 'hiç uyumayan şehir'... Tempolu yaşam tarzı ve hareketli gece hayatının yanında diğer birçok özelliği ile de tanınan bir kent. Tüm bunların yanında New York'un capcanlı bir yemek kültürü de var. Şehir, akıl almaz derecede geniş bir yelpazeye yayılmış ilginç fırın konseptlerine ev sahipliği yapıyor. Sizi kesinlikle New York havasına sokacak dört konsept seçtik.

Arcade Bakery, Tribeca'da bulunan tarihi Merchant's Square Binası'nın lobisinde müşterileriyle buluşuyor. Bu modern zaman fırıncı dükkânına gelen müşteriler, katlanabilir masalarda oturuyorlar. Binadaki kemer altından adımınızı attığınız anda etrafınızı ekmek, tereyağı ve kahvenin leziz kokusu sarıyor. Arcade Bakery'nin pastaları ve kahvesi, bugün şehrin bir numarası sayılıyor. Burada müşterilere baget ekmekler, sandviçler hatta pizzalar sunuluyor. Bir pasta şefi olarak buradan kucak dolusu ilham alabilirsiniz.

Buraya giderseniz çikolatalı fındıklı Danimarka çöreklerini, mükemmel kruvasanlarını, limonlu brioche'larını, çikolatalı mozaik ekmeklerini (babka) ve yaban mersinli beyaz çikolatalı ekmek pudinglerini mutlaka deneyin.

2007 yılında öncü kardeşler Rick ve Michael Mast tarafından kurulan Mast Brothers, aşırı detaycılıkları, titiz işçilikleri, çığır açan yenilikleri ve ilham veren sadelikleri ile çikolatayı dünyaya tanıtmaya devam ediyorlar. Kendi imzalarını yaratacak çikolatalar, içecekler ve şekerlemeler üretiyor ve ürünlerinde lezzet berraklığına önem veriyorlar. Ve tabi ki eşleştirdikleri ürünler ve yöntemleri ile gurur duyuyorlar.

Çikolata üreticileri için, Brooklyn'deki ana tesislerinde şöyle bir dolaşmak oldukça ilginç bir deneyim, zira burada kakao çekirdeğinden çikolatanın son hâline kadar uzanan süreci başından sonuna kadar görebiliyorsunuz. Mast Brothers'ın konseptini, üretim sürecini ve ürünlerin paketlenmesinin ardında nelerin olduğunu keşfetmek ve yerel kültürün işlerini nasıl etkilediğini incelemek için bu mekanı mutlaka ziyaret edin.

Pasta şefi Dominique Ansel, sahip olduğu yenilikçi tarzı ve yaratıcılığıyla pasta dünyasını sarsıyor. Kendisi, kariyeri boyunca birçok ödül aldı ve 2017 yılında Dünyanın En İyi 50 Restoranı ödüllerinde Dünyanın En İyi Pasta Şefi seçildi. İlk olarak New York'taki fırıncı dükkânında müşterilerin beğenisine sunulan ve daha sonra tüm dünyaya yayılıp imzası hâline gelen kruvasan-çörek melez ürünü Cronut©'ı yaratması, muhtemelen onu şöhretinin zirvesine taşıyan olay oldu. Her ay yalnızca tek bir eşsiz Cronut lezzeti sunuluyor ve bu lezzetlerin kendileri gibi enfes isimleri oluyor. Mirabelle Eriği ve Esmer Şekerli (Mirabelle Plum and Brown Sugar), İncirli Karamelli (Fig Caramelia) ve Kavrulmuş Badem Kremalı ve Vişneli (Morello Cherry with Toasted Almond Cream) olanları bu tatlardan bazıları. Dominique Ansel, Cronut'ın yanı sıra, shot bardağı şekliyle ünlenen Cookie Shot, marshmellow tatlısının farklı bir şekilde yorumlanmasıyla hayat kazanan Frozen S’more ve zencefilli kek ile kozalak görüntüsü verilmiş Gingerbread Pinecone gibi diğer birçok tarifin de yaratıcısıdır. Her sabah fırınını açmadan önce dükkânın önünde ortalama 100 kişilik bir kuyruğun oluşmasına şaşmamak gerek.

Pofuduk, fındıklı, tohumlu veya tatlı: Hot Bread Kitchen'da her damağa hitap eden bir lezzet var. HBK, dünyanın dört bir yanından aldığı fırınlama teknikleri ile yalnızca doğal ve yerel malzemeler kullanarak 75'in üzerinde farklı ekmek pişiriyor. Bu ekmekler 'Bakers in Training' (Öğrenen Fırıncılar) programı kapsamında eğitim verdikleri kadınlardan ilham alınarak yapılıyor. Bu program sayesinde, ekonomik güvencesi olmayan kadınlara ekmek pişirme alanında kariyer yapma şansı veriliyor.

Fırıncılar için, Hot Bread Kitchen'da kendilerine ilham verebilecek bir sürü esin kaynağı var. Hafif tatlı bir lezzete sahip, İran'a özgü bir tür ekmek olan nan-e qandi, Fas'a has tereyağlı bir bazlama olan m’smen veya çıtır çıtır Ermeni usulü lavaş gibi eklektik lezzetlerinden birini deneyebilirsiniz.

İkonlaşmış soğanlı ve haşhaşlı peksimetleri (bialy), geleneksel örgülü hala (challah) ekmekleri ve mozaik ekmekleri (babka) ile de kendinize bir ziyafet çekebilirsiniz. Tüm bu ilham verici ekmeklerin yanı sıra, HBK'dan öğrenilecek ilginç bir ders daha var. Size abonelik imkânı sunuyorlar: Abonelik sistemleriyle, adeta imzaları haline gelmiş ekmeklerinin her ay kapınıza kadar gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

New York'un heyecan verici fırıncılık konseptlerinden ilham aldınız mı? Berlin, Budapeşte, Amsterdam ve ABD'deki heyecan verici noktalara da göz atmayı unutmayın! Puratos'un konseptiniz konusunda size nasıl destek verebileceğini ya da unlu mamul konseptlerinizin yaratılması veya geliştirilmesi konusunda size nasıl yardımcı olabileceğini merak mı ediyorsunuz? Puratos temsilcinizle iletişime geçin.

İletişim

Ürünlerimiz ve iş süreçlerinize uygun çözümlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

İletişim

Hizmetlerimiz

Puratos, dünya çapında pastacılık, ekmekçilik ve çikolata sektörlerine kaliteli ürünler ve çözümler sunar.

Daha fazla bilgi