Uluslararası bir firma olmanın getirdiği avantajla , son tüketici trendlerini çok erken bir aşamada belirleyebiliyoruz. Dünya çapında 200.000'den fazla müşteriyle diyalog halindeyiz. Dünyanın dört bir yanına ulaşan Puratos temsilciliklerimizle global ölçekte bir bilgi birikimine sahibiz.
En iyi ve talep gören ürünleri piyasaya sürmeniz tüketicinizin ihtiyaç ve beklentilerini bilmenizi gerektirir. Yarının Tatları (Taste Tomorrow) 40 ülkede 17.000'den fazla tüketiciden veri toplamak için yapılan dünyanın en büyük ekmekçilik, pastacılık ve çikolata tüketicisi anketidir. Küresel ve yerel tüketici davranışlarına, tutumlarına ve tercihlerine dair derinlemesine araştırmalar yapmak için, Puratos’un yürüttüğü bu bağımsız çalışma ile trendlerin gelişimini izleyerek ve yeni trendleri ortaya çıkararak geleceğin lezzetlerine bir adım daha yaklaşmanızı sağlıyoruz.
Sonuç? Ekmekçilik, pastacılık ve çikolata sektörlerinde yenilikçiliği teşvik eden sağlık, trendler, deneyim, dijital ve daha fazlası hakkında yeni bilgiler.
Bu eşsiz anketin sonuçları, global ve yerel etkinliklerle paylaşılıyor. Kişisel sunum almak için ayrıca bir Puratos temsilcisiyle irtibata geçebilirsiniz.
Küresel ve yerel tüketici eğilimleri hakkında daha fazla bilgi için https://www.tastetomorrow.com’u ziyaret edebilirsiniz. Taste Tomorrow web sitesinde bulunan ve işinizi geliştirmenizde yardımcı olacağını düşündüğümüz makaleleri düzenli olarak Türkçe’ye çevirerek web sitemizde yayınlıyoruz. Sektörle ilgili yenilikleri takip etmek için Puratos’u takip edin.
Taste Tomorrow anketi, dünyanın dört bir yanındaki çoğu tüketicinin hala taze yiyecekleri dondurulmuş veya paketlenmiş ürünlere tercih ettiğini gösteriyor. Peki taze ürünün özellikleri nelerdir?
Ekşi maya yapmak hiç de zor değildir. Her zaman aynı temel malzemeleri kullanarak ekşi maya yapabilirsiniz. Öte yandan, aktif bir ekşi mayayı yaşatma konusunda işler biraz zorlaşır. İyi kabaran ve mükemmel bir kıtırlığa ulaşan lezzetli bir ekşi mayalı ekmek yapmak ise çok daha karmaşık bir iştir. Asıl mücadele, her gün aynı kusursuz ürüne ve lezzete ulaşmaktır.
Yiyecekler artık bir beslenme yolu değil, bir hayat tarzı haline gelmiş durumda. Y kuşağı kendini “gurme” olarak adlandırıyor. Kusursuz bir pasta, kahve ya da sandviç için sırada bekliyorlar ve yiyeceklerini #food ve #forkyeah gibi etiketlerle Instagram’da dünyayla paylaşıyorlar. Instagramlık yiyecekler, muazzam bir trend. Bu trendi işletmenize nasıl mı uygularsınız?
Gıdalar, sizi enerjik ve sağlık hissettirme konusunda önemli bir rol oynar. Ayrıca tüketiciler, her şeyden önce daha sağlıklı bir hayat yaşamak istedikleri için gıdaların önemi de artmaktadır. Peki tüketicilerin gıdalardan beklentileri nedir? Neyi sağlıklı olarak nitelendirirler?
Tüketiciler, her şeyden önce sağlıklı bir hayat sürdürmek istiyorlar. Bir yandan tüketicilerin sağlıkla ilgili beklentileri yükselmeye devam ederken gıdalar da sağlıklı yaşam tarzında önemli bir rol oynamaya devam ediyor...
Gıdalar, enerji ve sağlık açısından önemli bir rol oynar. Tüketiciler, daha sağlıklı bir yaşam tarzına kavuşmak amacıyla giderek daha çok çaba sarf ettikleri için gıdalar da her geçen gün daha büyük bir önem kazanır...
En güncel Yarının Tatları anketimizde elde edilen sonuçlardan biri de dünya çapındaki tüketicilerin %50'sinin, yiyeceklerin gelecekte daha fazla çeşitlilik kazanması yönünde bir beklenti içinde olması...
Yiyeceklerle ilgili filmler ve televizyon programları son dönemlerde oldukça revaçta. Netflix gibi isteğe bağlı popüler hizmetler izleyicilere, yiyecekle alakalı bir dizi film ve program sunuyor...
Her geçen gün yeni bir teknoloji geliştiriliyor ve önümüzde yeni imkanlara giden sayısız kapı açılıyor. Bu teknolojiler sayesinde daha verimli çalışmak, zamandan tasarruf etmek, atık miktarını azaltmak ve yiyeceklerimizi isteğe göre uyarlamak mümkün hale geliyor. Peki hangi teknolojiler işinizi etkileyecek?
Yerel kaynak kullanımı bir akım haline geldi. Çevre üzerindeki etkisi düşünüldüğünde bu pek de şaşırtıcı bir durum değil. Hatta bir yandan da birçok tüketici yiyeceklerinde biraz macera tatmak istiyor, egzotik lezzetler ve dokunuşlar arıyor...
Fırıncılık, pastacılık ve çikolataya dair inanılmaz derecede heyecan verici 6 Türk konseptini keşfedin...
Dünyadaki her birey eşsizdir ve kendi kişisel tercihlerine sahiptir. Kişiselleştirmenin bu kadar gündemde olmasının sebebi budur. Tüketiciler giydikleri kıyafet ve ayakkabılardan, bindikleri arabaya ve içtikleri kahveye kadar her şeyin kendi zevklerini yansıtmasını istiyor. Bu istek yiyecekleri ve hâliyle unlu mamulleri de kapsıyor.
İyi çikolatayı yalnızca Belçika'da bulabileceğiniz teorisi kısa zaman önce çürütüldü. Berlin'e gittik ve şehrin bize sunduğu inanılmaz çikolata dükkânları ve leziz pralinler bizi şaşkına çevirdi. Gidilmesi gerektiğini düşündüğümüz dört gözde çikolatacıyı sizler için sıraladık.
Meksika: Maya ve Aztek (çikolatanın mucitleri) uygarlıklarının beşiği, burrito, taco ve nacho'nun ana vatanı. Tabii, Meksika'nın başarılı olduğu unlu mamuller yukarıda saydıklarımızla sınırlı değil. Ekmek, pastacılık ve çikolataya düşkün insanların seyahat listelerine Meksika'yı da eklemeleri gerektiğini kanıtlayan 6 konsepti keşfedin.
“Restoran pastacılığında uzmanlaştıktan sonra bir sonraki adım ne olacak diye düşündüm. Bir pastane mi? Çikolata dükkânı mı? Hayır! Kendi tatlı restoranımı açmak istiyordum." sözleriyle hikâyeye başlıyor.
Brezilya'yı düşündüğünüzde aklınıza gelen ilk şey unlu mamuller olmayabilir. Ancak sakın yanılgıya düşmeyin. Revaçta olan bu 7 mekân, ekmek, pastacılık veya çikolataya ilgi duyan herkesin Brezilya'yı ziyaret etmesi gerektiğini kanıtlar nitelikte.
Fast casual konseptleri dünyayı ele geçiriyor. Fast food restoranlarının sunduğu hızlı servisi taze ve sağlıklı ürünlerle, iştah açıcı bir sunumla, güzel bir hikâyeyle ve eğlenceli bir deneyimle birleştiren bu akım, dünyanın dört bir yanında müşterileri kendine çekiyor.
Durmadan değişen günümüz dünyasında tüketiciler, geleneksel ve alışılmış olana güveniyorlar.
Puratos kek endüstrisindeki büyük sorunlardan birine daha çözüm sunuyor.
Bugünlerde yiyeceklerin yalnızca lezzetli olması yetmiyor, bir de "instagramlık" görünmelerini istiyoruz. Bu, neredeyse tüm yemekler için geçerli ve tabi ki ekmek de bu duruma bir istisna değil. Taze artizan ekmeklerin leziz kokusu ve tadının yanında görüntüsüne de bayılıyoruz.
Geleneksel ekmekleri düşündüğümüzde, aklımıza hemen ekşi maya gelir. Ekmekler 5000 yıldan uzun bir süredir ekşi maya ile pişirilmiştir.
New York, namıdiğer 'hiç uyumayan şehir'... Tempolu yaşam tarzı ve hareketli gece hayatının yanında diğer birçok özelliği ile de tanınan bir kent. Tüm bunların yanında New York'un capcanlı bir yemek kültürü de var. Şehir, akıl almaz derecede geniş bir yelpazeye yayılmış ilginç fırın konseptlerine ev sahipliği yapıyor. Sizi kesinlikle New York havasına sokacak dört konsept seçtik.
Çiçekli pasta. İşte Cokoa'yı tanımlayan sözcükler bunlar. Bu modern pastane dükkânında, lezzetin mimarisi çiçeklerin güzelliği ile buluşuyor......
Kakao, besleyici ve enerji verici özellikleri ile birlikte aynı zamanda doğal bir magnezyum kaynağıdır.......
Küresel ve yerel tüketici eğilimleri hakkında makalelere ulaşmak ve daha fazla bilgi edinmek için tastetomorrow.com adresini ziyaret ediniz.