Günümüz tüketicilerinin çoğu doğal hammaddelerle yapılmış geleneksel ürünlere rağbet göstermektedir. Özellikle pişmiş ürünler söz konusu olduğunda, kalite, tat ve tazelik satın alma kararlarında kilit faktörler.
Puratos'un ekşi mayaları taze, lezzetli ve kaliteli ekmekçilik ürünlerini kolay ve hızlı bir şekilde üretmenizi sağlar. Ürünlerimiz verimliliği artırmak, lezzeti arttırmak ve ürün çeşidi olanaklarını genişletmek için, tüketiciler, fırıncılar ve endüstriyel üreticilere hem tatmin edici, hem de kolaylık sağlayan çözümler sunmaktadır.
Sapore ekşi mayalar, ekmek ürünlerinin lezzetini ve besin değerini arttıran doğal bir mayalama biçimi sunmaktadır. Bu sayede doğal malzemelerden yapılan lezzetli, sağlıklı ekmek arayan müşterilerin taleplerini karşılamaktadır.
Sapore ekşi mayalar, aynı zamanda farklı hamur işlerine farklı ürün nitelikleri getirdiğinden fırıncıların ekmeklerde çeşitlilik yaratmasına izin vermektedir.
Puratos dünya ve Türkiye’deki ekşi maya mirasını sahiplenmiştir ve ekşi maya konusundaki uzmanlığını müşterileri ile paylaşmaktadır. 100 yıllık ekmekçilik geçmişinin sağladığı uzmanlık avantajıyla güçlü AR-GE çalışmaları yürütmektedir.
Sankt-Vith, Belçika'daki Ekmekçilik Merkezinde bulunan Ekşimaya Kütüphanesi, her biri kendine has özelliklere sahip, dünyanın dört bir yanından ekşi mayaları muhafaza eden bir kütüphanedir. Ekşi mayalarını koruma altına almak isteyen fırıncılar için, ekşi mayalar özel dolaplarda muhafaza edilip yaşatılmaktadır.
Ekşi maya fermantasyon süreci sırasında oluşan organik asitler; nişastanın sindirim hızını yavaşlatarak ekşi mayalı ekmeğin glisemik indeksini düşürür.
Sapore ekşi mayalı ekmeklerin sağlıklı beslenme üzerine etkileri:
Ekşi mayalı ekmeğin geçmişinin çok eskilere dayanmaktadır. Antik Mısır'da ortaya çıkan ekşi maya yöntemleri ve tarifleri binlerce yıldır nesilden nesile aktarılmıştır. Ortaçağa kadar temel mayalama şekli olarak kalmıştır ve günümüzde halen popüler bir ekmek yapma seçeneğidir. Ekşi maya, un, su ve mikroorganizmalardan oluşan doğal bir bileşendir. Ekşi maya içindeki mikroorganizmalar mayada bulunan nişastayı ve mineralleri fermente etmek ve ekmek hacmini artırmak için kullanırken, organik moleküller, lezzetler yaratır. Ekşi maya kullanımı ekmeğe çok farklı bir tat verir. Hangi ekşi mayanın kullanıldığına bağlı olarak, ortaya çıkan ekmek de çok farklı olabilir. Bunun nedeni, ekşi mayanın lezzet ve tadının diğer etmenlere ek olarak ortamda mevcut olan mikroorganizmalara bağlı olmasıdır. Fermantasyon süresi ekşi mayalı ekmek üretiminde önemli bir rol oynar. Fermantasyon süresi ne kadar uzun olursa fırından çıkan ekmek de o kadar lezzetli olacaktır.
Belçika'nın St. Vith kentinde bulunan Ekmekçilik Merkezi, müşterilerimize, bilim insanlarına ve Puratos çalışanlarına ekmekçilikte mükemmel tatlar elde etme tutukusunu paylaşmak için özel olanaklar sağlıyor. Ayrıca merkezimiz Ekşimaya Kütüphanesi'ne de ev sahipliği yapıyor.
Belçika'nın Sankt-Vith kentindeki Ekmekçilik Merkezi’mizde yer alan Ekşi Maya Kütüphanesi, dünyanın dört bir yanından, her biri kendine özgü özellikleri olan eşsiz bir koleksiyona ev sahipliği ediyor.