Sağlıklı Lezzetler: Puratos'un Lezzetli ve Besleyici Gıda Yenilikleri

19 Haz 2023

Puratos olarak her gün daha fazla tüketicinin, tercih ettiği gıdaların kalitesine ve besin değerine önem verdiğini görüyoruz. Bir gıda malzemeleri tedarikçisi olarak, dünyanın dört bir yanındaki insanların sağlıklı ve dengeli beslenmelerine yardımcı olma ve onların genel sağlığını destekleme sorumluluğunu benimsiyoruz. Bu taahhüt, şirketimizin müşterilerimize ve ortaklarımıza lezzetli, besleyici ve sürdürülebilir gıda ürünleri yaratmada yardımcı olma amacına entegre edilmiştir.

Tüketici sağlığını ve iyiliğini gözetmek, 100 yılı aşkın bir süredir Puratos'un genlerinin ayrılmaz bir parçası olmuştur. On yıllar boyunca, ürünlerimizin besin değerini artırmak ve daha şeffaf "temiz etiketler" sunmak için usanmadan çalıştık. Ayrıca, çeşitli beslenme tercihlerine cevap vermek adına organik, glutensiz ve bitki bazlı alternatifler geliştirdik.

Amacımız, insanlara daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam tarzı benimsemelerine yardımcı olabilecek mümkün olduğunca besleyici gıda seçenekleri sunmak. Bunu başarmak adına kendimizi lezzet, kalite veya güvenlikten ödün vermeden mümkün olan en iyi besin değerlerine sahip ürünler ve çözümler sunmaya adadık. Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen yönergelerle uyumlu, iyileştirilmiş beslenme profillerine sahip yeni ürünler yaratmak için sürekli olarak araştırma ve geliştirmeye yatırım yapıyoruz.

Yemek, hayatımızda olağanüstü bir güce sahiptir; bizi besler ve mutluluk verir. Puratos'ta, dünyanın dört bir yanındaki insanların sağlığını ve iyiliğini destekleyen yenilikçi gıda çözümleri geliştirerek bu olumlu etkiyi artırmaya çalışıyoruz. Müşterilerimiz, ortaklarımız ve paydaşlarımızla birlikte çalışarak insanların yaşamlarında önemli bir fark yaratabileceğimize yürekten inanıyoruz.

2022 yılında yenilikçi yaklaşımımız sayesinde ekmekçilik, pastacılık ve çikolata ürünlerinde şeker miktarını 1.456 ton, yağı 12.503 ton ve tuzu 126 ton azalttık. Ayrıca ürünlerimizde 320.000 meyve ağacı hasadına eşdeğer 15,9 bin ton meyve işledik. Son olarak, 6.721 hektar ekin hasadına denk gelen 36 bin ton meyveyi ürünlerimizde kullandık. Bu başarılar, tüketicilerin daha sağlıklı beslenme ve yaşam tarzlarına yönelik taleplerini karşılama taahhüdümüzü destekler nitelikte. Bu ihtiyaçları daha ayrıntılı olarak ele almak adına büyük hedefler belirliyoruz:

  • Ürünlerimizde lif açısından zengin tahıl, tohum ve meyvelerin içeriğini artırmak.
  • Sunduğumuz ürün yelpazesinde şeker, tuz ve yağ miktarlarını azaltmak.
  • (Daha) temiz etiketli, organik, glutensiz ve bitki bazlı alternatif seçeneklerimizi genişletmek.
  • 2030'a kadar hedefimiz, sağlık ve iyilik ürünlerinin satışlarımızın %50'sini oluşturmasını sağlamak ve daha sağlıklı seçimlerin teşvik edilmesine ilişkin sarsılmaz kararlılığımızı sergilemek.

Olağanüstü lezzet, doku, kalite ve güvenlik sağlarken besleyicilik açısından en sağlıklı ürünleri sunmak önceliğimizdir. Bilimin gücüyle ürün yelpazemizi daha iyi ve daha sağlıklı hale getirmek için sürekli geliştiriyoruz. Hem yeni hem de mevcut ürünlerin besin değerlerini sistematik olarak optimize ederek, sağlığımız üzerindeki olumlu etkileriyle bilinen bileşenlerin kullanılabilirliğini artırıyoruz.

Belirli sağlık sorunlarını ele almak ve tüketici tercihlerine hitap etmek için çeşitli alanlarda kılavuzlar geliştirdik:

  • Tahıllar ve Tohumlar: Lif alımını desteklemek için tam tahıllı versiyonların kullanımını ön plana çıkararak ürünlerimizdeki tahıl ve tohum miktarını artırıyoruz.
  • Sindirim Sağlığı: Sindirim sağlığı ile genel iyilik hali arasındaki ilişki göz önünde bulundurularak hazırlanan 'Happy Gut' serimiz, sindirim sağlığını iyileştiren, tüketicilerin fiziksel ve zihinsel sağlığı ile bağışıklığını destekleyen bileşikler içeriyor.
  • Meyveler: Tüketicilerin daha fazla meyve tüketmelerini sağlamak için dolgularda ve son uygulamalarda meyve içeriğini artırmaya çalışıyoruz.
  • Tuz: Çözümlerimiz, unlu mamullerdeki tuz miktarını azaltmayı ve tüketicilerin Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen günlük tüketim miktarına uymasını sağlamayı amaçlamaktadır.
  • Yağ: Trans yağ asitlerini ortadan kaldırırken doymamış yağ asitleri açısından zengin daha sağlıklı yağ kaynaklarını tercih ederek, besin kalitesi düşük yağları azaltmaya veya değiştirmeye odaklanıyoruz.
  • Şeker: Puratos, tamamı şekeri azaltılmış pastacılık ve çikolata ürünlerinden oluşan bir yelpaze sunmaktadır. Tat, doku ve kaliteden ödün vermeden şeker içeriğini azaltmak için mevcut tarifleri sürekli olarak yeniden düzenliyoruz.

Daha İyi Sağlık alanına ek olarak, (Daha) Temiz Etiketler, Glutensiz, Organik ve Bitki Bazlı alternatifler gibi diğer oyuncuları da önceliklendiriyoruz. Taste Tomorrow (Yarının Tatları) programımız aracılığıyla, global ve yerel tüketici davranışları, tutumları ve seçimleri hakkında kapsamlı içgörüler elde ederek, glutensiz seçenekler, şeffaflık ve bitki bazlı alternatifler konusundaki tüketici isteklerini karşılamak için doğru ürün yelpazeleri sunmaya gayret ediyoruz.

Puratos'ta gıda güvenliğini tedarik zincirimizin her seviyesinde ön planda tutuyoruz. Gıda güvenliği konusunda katı gereklilikler uyguluyor, hammadde ve ambalaj tedarikçilerimizi kapsamlı bir şekilde izleyerek güçlü izlenebilirlik sistemlerini sürdürüyoruz. Global operasyonlarımızda, belli tedarikçi denetim standardına bağlı kalarak ürünlerimizde tutarlılığı ve titiz koşullarımızı karşılayan en yüksek kaliteyi garanti ediyoruz.

Gıdaların hem besleyici hem lezzetli olduğu daha sağlıklı bir geleceğe giden yolculuğumuzda bize katılın. Birlikte, insanların hayatı üzerinde olumlu bir etki yaratabilir ve daha sürdürülebilir ve iyi beslenen bir dünyaya katkıda bulunabiliriz.