Dünyayı Geleceğe Taşıyoruz: Puratos'un 2022 ve Sonrasındaki Başarıları

31 May 2023

Article
Planet

Puratos, dünyamızı geleceğe taşımaya ve ekmekçilik, pastacılık ve çikolata sektörüne sürdürülebilir bir tedarikçi olarak öncülük etmeye kararlıdır. Değerli müşterilerimize olağanüstü ürünler ve çözümler sunmak için sürdürülebilirliğe, sağlık, esenlik ve yeniliğe öncelik veriyoruz. Size ve Gelecek Nesillere Olan Taahhütlerimizdeki odağımızı kararlı bir şekilde devam ettirerek 2022 yılında önemli dönüm noktalarına ulaştık. Bugün de daha sürdürülebilir bir gelecek için çalışmaya devam ediyoruz.

Puratos'un Karbon Nötr Yolculuğu

Puratos olarak, mevcut iklim krizi ile ilgili acil harekete geçilmesinin ne kadar önemli olduğun farkındayız. 2022 yılında Daha İyi Bir Gezegen Taahhütümüzü (Better Planet) güncelleyerek çevre yönetimine ilişkin kararlı tüzüğümüzü pekiştiriyoruz. Bu taahhüdün bir parçası olarak, 2030 yılına kadar su dengesini ve operasyonlarımızda sorumlu su yönetimini sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca, dünya çapında tanınan Sera Gazı Protokolü'ne uygun olarak doğrudan operasyonlarımızdan kaynaklanan emisyonlar için 2025 yılına kadar karbon nötr olma hedefleri belirliyoruz. 

Karbon nötr olma yolunda bugüne kadar kayda değer adımlar attık. Vietnam, Filipinler ve Avusturya'daki tesislerimiz karbon nötrlüğüne ulaşmış ve CO2 nötrlüğü için uluslararası PAS 2060 standardına göre Vinçotte'den CO2-NÖTR sertifikası almıştır. Ayrıca, Vietnam'daki Chocolanté 60DAYS ürünümüz, hammadde taşımacılığından üretime, atık yönetimine, ambalajlamaya ve müşteri ulaşımına kadar sürecin her adımını içeren kapsamlı bir yaklaşımla ilk karbon nötr çikolatamız oldu.

Vietnam, Tayland ve Brezilya'nın çikolata fabrikasında tesisimizin ve organizasyonumuzun CO2-nötr sertifikalarının yenilenmesi, karbon ayak izimizi azaltma konusundaki süregelen taahhüdümüzü gösteriyor. 2022'de, doğrudan operasyonlarımızdan kaynaklanan CO2 emisyonlarında 2016'ya kıyasla %35'lik kayda değer bir azalma sağladık ve bu da bizi karbon nötr olma hedefimize bir adım daha yaklaştırdı. Şu anda elektriğimizin %90'ı yenilenebilir kaynaklardan elde ediliyor ve bu oranı daha da artırmak için çeşitli girişimlerimiz mevcut. 22 ülkede 12 futbol sahasına eşdeğer 57.000 m² büyüklüğünde bir güneş paneli kurduk. 2022'de Filipinler, Vietnam, Meksika, Papua Yeni Gine, Fildişi Sahili ve Uganda'da 215.000 ağaç diktik.

2022'de Puratos olağanüstü bir göreve imza attı: İlk CO2 nötr Belçika çikolata fabrikasını kurarak. Bu muazzam proje, çikolata sektöründe sürdürülebilirliğe yönelik yeni bir standart belirleyecek.

Enerji verimliliği projelerine ağırlık vererek, yenilenebilir enerji kullanımını önceliklendirerek ve tedarik zincirimizdeki dikim alanlarında ağaç dikimi gerçekleştirerek emisyon dengesi kurmaya odaklanıyor ve karbon nötrlüğe ilişkin kapsamlı bir yaklaşım benimsiyoruz. 

Sorumlu Su Tüketimi Yolculuğu

2022 yılında üretilen ton başına su tüketimimizi de %3 oranında azaltarak yılda yaklaşık 23 olimpik yüzme havuzuna eşdeğer 57.000m³'lük önemli bir ölçek ekonomisi sağladık. Sorumlu su yönetiminin büyük önem taşıdığının bilincindeyiz. Bu nedenle, kısa bir süre önce dünya çapında yedi atık su arıtma projesine 1,8 milyon Euro yatırım yaparak Meksika, ABD, İspanya, İtalya, Belçika, Malezya ve Endonezya'da son teknoloji su arıtımı sağladık.

Atığı En Aza İndirme ve Sürdürülebilir Ambalaja Geçiş 

Puratos olarak sürdürülebilir ambalajın önemini anlıyoruz. Çevresel ayak izimizi en aza indirmek adına, 2025 yılına kadar ambalaj malzemelerimizin %100'ünü yeniden kullanılabilir veya geri dönüştürülebilir hale getirmek için çeşitli yatırımlar yaptık. Atık önleme, tek kullanımlık ambalajları azaltma, malzemeleri yeniden kullanma ve geri dönüştürülebilir hazır çözümler sunmaya odaklanarak etkileyici bir dönüm noktasına ulaştık. Şu anda birincil, ikincil ve üçüncül ambalajlar dahil olmak üzere ambalaj malzemelerimizin %90'ından fazlası yeniden kullanılabilir veya geri dönüştürülebilir niteliktedir.

Etkiyi Ölçme ve Değişimi Yönlendirme 

Puratos olarak taahhüdümüzün anlamlı bir etkiye dönüşmesini sağlıyoruz. Bu nedenle, içeriklerimizin ve ürünlerimizin etkisini Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi (LCA) metodolojisini kullanarak aktif şekilde ölçüyoruz. Bizim ve müşterilerimizin tekliflerinin tüm çevresel ayak izini değerlendirerek, gıda oyuncularına ve üreticilerine dünyamız üzerinde daha az olumsuz etkiye sahip olduğu kanıtlanmış ekmekçilik, pastacılık ve çikolata malzemeleri ve tarifleri sunuyoruz. Örneğin, bitki bazlı ekmek kaplama çözümümüz Sunset Glaze, yumurta sarısı ile yapılan normal uygulamaya göre 2,5 kat daha az çevresel etkiye, süt ürünü içermeyen süsleme ürünümüz Ambiante, süt kremasına kıyasla 2,2 kat daha düşük çevresel ayak izine sahiptir. LCA-PEF girişimimiz hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. 

Puratos'un sürdürülebilirlik hedefleri olan Size ve Gelecek Nesillere İlişkin Taahhütlerimiz, bizi 2022'de muazzam dönüm noktalarına taşıdı. Karbon nötrlüğü ve su dengesi için yaptığımız çalışmalardan, sürdürülebilir ambalajların teşvik edilmesi ve çevresel etkinin ölçülmesine kadar olan süreçlerde sürdürülebilir uygulamalara öncülük ediyoruz. Sürdürülebilirliğe, sağlığa, iyiliğe ve yeniliğe olan bağlılığımız, gıda sektöründeki en iyi şirketlerden biri olarak bizi diğerlerinden ayırı kılıyor. Müşterilerimiz, tedarikçilerimiz ve ortaklarımızla birlikte, sonraki nesiller için daha parlak ve daha sürdürülebilir bir geleceğe şekil vererek dünyamızı yarınlara taşıyoruz. 

 

Bu etkileyici yolculukta bize katılın ve Puratos'un ekmekçilik, pastacılık ve çikolata sektörüne kattığı pozitif farkı deneyimleyin: