Puratos daha iyi bir gezegen ve müşteri deneyimi için ambalajlarını yeniliyor

1 Şub 2023

Corporate
Article

Gıda sektöründe lider küresel gıda ürünleri ve çözümleri sunan bir tedarikçi olarak Puratos'ta sürdürülebilirliğe ve sorumlu iş uygulamalarına bağlılığımızı sürdürüyoruz. Ürünlerimizin ve genel olarak kuruluşumuzun bıraktığı çevresel ayak izini azaltmak için sıkı çalışmalar yürütüyoruz.

2030'a kadar sıfır atık çıkaran bir şirket olma hedefimiz doğrultusunda faaliyetlerimizde kullanılan tek kullanımlık plastik miktarını azaltmak, ambalajlama materyallerini mümkün olduğunca yeniden kullanmak ve tüm ambalajlama materyallerini 2025'e kadar tamamıyla geri dönüştürülebilir hale getirmek için somut adımlar atıyoruz. Bu üç amaç atık azaltma çabalarımızın temelini oluşturuyor.

Bu girişimin bir parçası olarak ambalajlama konusunda bazı dönüşümler gerçekleştirecek ve atıksız bir geleceğe doğru yolculuğumuzda önemli ilerlemeler kaydedeceğiz. 

GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR AMBALAJ KULLANIMINA GEÇİYORUZ

Tanınmış uluslararası ticaret kuruluşlarının ve RecyClass, Ceflex ve 4evergreen gibi sürdürülebilir ambalajlama alanındaki fikir liderlerinin yönlendirici ilkelerine uyarak büyük bir adım atıp ürün ambalajlarımızın tasarımını değiştirerek ambalajlarımızı daha sürdürülebilir ve müşterilerimiz için daha uygun hale getiriyoruz. 

Meyve dolgularımız için kullanılan kovalar gibi ürün ambalajı çeşitlerimizin birçoğu halihazırda geri dönüştürülebilir iken diğer ambalajlama türlerimizde çeşitli değişiklikler yaparak bu ambalajları da geri dönüştürülebilecek şekilde tasarlıyoruz. 

  • Geri dönüştürülebilir materyallere geçiş

Belcolade, Smoobees, Softgrain ve diğer ürünlerimizin çoğu esnek plastik poşetler ve keseler ile ambalajlanır. Bu ambalaj malzemelerini tek materyalden oluşan bir yapıya dönüştürüyoruz, artık birden çok materyalin kombinasyonundan değil, tek bir çeşit materyalden yapılacaklar. Bu durumun büyük faydası var: Bu ambalajlar geri dönüşüm tesislerinde daha verimli tasnif edilip işlenebildiğinden daha kolay geri dönüştürülerek çöplüklere giden atık miktarı azalacak ve ürünlerimizin çevresel etkisi de düşecek. Ayrıca, müşterilerimizin geri dönüştürme işlemleri de daha uygun maliyetli olacak.

  • Geri dönüşümün elverişliliği ve müşterilerin rahatlığı düşünülerek yeniden tasarlandı

Unlu mamul karışımları ve katkı maddeleri için kullanılan toz ürün paketlerinin yeni ambalajları da kağıt ve polietilen katmanlar kolayca ayrıştırılabilecek şekilde akıllıca tasarlanarak geri dönüşümün kolayca gerçekleştirmesine imkan tanıyacak. Bu durum ürünlerimizin yüksek gıda güvenliği seviyesini korumasını ve aynı zamanda daha sürdürülebilir olmasını sağlayacak. 

SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM SÜRECİ, HAM MADDELER VE TEK TİP TASARIM

Yeni ambalajlarımız daha az kimyasal ve daha az enerji kullanılarak daha sürdürülebilir biçimde üretilecek ve mümkün olduğunda, örneğin çokça kullanılan toz ürün paketi ambalajlarında, FSC-sertifikalı kağıt gibi sertifikalı sürdürülebilir ham maddeler kullanılacak.

Ambalajlarımızı tek tip tasarıma geçiriyoruz, bu da gezegen için %100 ağartılmamış kağıt, tek renkli baskı, %70'e kadar daha az mürekkep kullanımı, daha az enerji tüketimi ve daha az atık gibi çeşitli faydalar sunuyor. Diğer birçok değişikliğin yanı sıra bu değişiklikler ürünlerimizin çevresel ayak izini önemli derecede azaltarak siz müşterilerimizin sürdürülebilirlik sicilinizi iyileştirmenizi kolaylaştırıyor. 

İŞLEVSEL YENİLİK

İşlevselliği de unutmadık tabii ki. Yeni ambalajlarımız, toz temelli içerik paketlerimizdeki açması kolay gıda güvenlik sistemi gibi özellikler taşıyacak, bu da gıda işleme ortamlarında hijyenin sağlanmasını kolaylaştırırken paketin açılması esnasında kirliliği önleyerek gıda israfını da azaltacak. Torba şeklindeki ambalajlarımız ekstra oluklu ambalajlar kullanılmadan paletlere istiflenmelerini kolaylaştırma ve paketlerin tamamen boşaltılabilmesi fikriyle tasarlanacak, böylece gıda atıklarını da azaltılacak.

Sproutgrain, Smoobees ve Cubease gibi birçok ürünümüz halihazırda bu işlevsel ve daha sürdürülebilir ambalajlarla sunulmakta. Bu yenilik diğer ürünlerimizi de kapsayacak şekilde genişletilerek bizi sürdürülebilirlik hedeflerimize daha da yaklaştıracak.

KENDİ AMBALAJLARIMIZIN ÖTESİNDE BİR DEĞİŞİM YARATMAK

  • Kendi Ambalajlarımızın Ötesinde Ağartılmamış ve Geri Dönüştürülmüş Ambalajlara Geçiş

Müşterilerimizin kendi ürünlerinin çevresel ayak izini daha da azaltmalarına yardımcı olmak için ikincil ambalajlarımızda da değişiklik yapıyoruz. Ürünlerimiz çok yakında ağartılmamış kağıttan, geri dönüştürülmüş kağıt hamuru ve daha az mürekkep kullanılarak geliştirilmiş kutularda sunulacak.

  • Dayanıklı Yeniden Kullanılabilir Ürünlerin Gücü

Ayrıca hem gelen hem de giden ikincil ambalajlar için havuzda toplamanın veya tek kullanımlık atılabilir ambalajlar yerinde yeniden kullanılabilir dayanıklı yeniden kullanılabilir ürünlerden yararlanmanın önemini anlıyoruz. Dünya çapında birçok pazarda bu yaklaşımı uyguluyoruz. Ürünlerimiz sağlam, kullanışlı ve güvenli ambalajlarda teslim alındıktan sonra ambalajlar yeniden kullanım için iade ediliyor. Yeniden kullanılabilir ambalajların üretiminde daha az ham madde kullanıyor ve böylece CO2 emisyonları ve genel çevresel etkimiz azaltılıyor. Bu sayede sürdürülebilirlik ve sizler için kullanışlı olabilme arasındaki denge sağlanıyor.  

PURATOS SÜRDÜRÜLEBİLİR AMBALAJLAMADA DEĞİŞİME LİDERLİK EDİYOR

Puratos olarak hem çevre hem de müşteri için uygunluğa odaklanarak sürdürülebilir ambalajlama doğrultusunda çok büyük adımlar atıyoruz. Tüm ambalajlama materyallerimizi 2025'e kadar tümüyle geri dönüştürülebilir ve yeniden kullanılabilir hale getirme konusundaki kararlılığımız, sürdürülebilir ve sorumlu iş uygulamalarına bağlılığımızı kanıtlar nitelikte.

Tüm müşterilerimizi, ürün ambalajlarımızı yerel ayrıştırma kurallarına ve gereksinimlere uygun şekilde atmaya davet ediyoruz. Atık miktarını azaltarak ve mümkün olduğunca yeniden kullanıp geri dönüştürerek gezegeni şimdi hep birlikte daha ileriye taşıyalım!