Şeker tatlılıktan daha fazlasını veriyor

28 Nis 2020

İyilik Sağlık Konsepti
Pastacılık
Beslenme



Tüketicilerin şekeri azaltma ihtiyacına cevap vermek, ekmekçiler ve pastacılar için zorlayıcı olabilir. Araştırmalara göre, tüketiciler gıdalarındaki şeker içeriği konusunda giderek daha fazla bilinçlenirken, ekmekçiler ve pastacılar lezzetten ödün vermek istemiyor. Şeker, pastane ürünlerinde birçok başka görevi de yerine getirdiğinden, konu yalnızca şeker miktarını azaltmaktan çıkıyor. Şeker tatlılıktan daha fazlasını veriyor! 

Enerji kaynağı


Şeker bugünlerde kötü bir imaj çiziyor olsa da elbette iyi yanları da mevcut. Beslenme açısından bakacak olursak şekerler, vücut tarafından kolayca emilen ve doğrudan bir enerji kaynağı olarak kullanılan basit karbonhidratlardır. Bununla birlikte, eğer harcanan enerji miktarına kıyasla çok fazla miktarda şeker tüketilirse, vücutta yağ olarak depolanır ve hastalık riskini arttırabilir. Bu yüzden, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), şeker tüketimine yönelik önerilen miktarları belirlemiştir. Ekmekçiler ve pastacılar için bu durum, zorlu bir mücadele halini alabilir. 

Pastane ürünlerinde şekerin üstlendiği farklı görevler


Yalnızca tüketicilerin beklediği lezzeti verdiği için değil, aynı zamanda ürünlerin hazırlanmasında diğer birçok görevi de yerine getirdiği için şeker, pastane ürünleri ve tatlılarda önemli bir yer tutuyor.

Pastalarda şeker, ürünün yumuşak ve taze kalmasına yardımcı oluyor ve  muhteşem, altın gibi bir dış katmana sahip olmasını sağlıyor. Meyveli ve kremalı dolgular, şeker sayesinde daha iyi bir dokuya sahip oluyor, ağızda daha güçlü bir tat bırakıyor ve rafta daha uzun süre dayanıyor.

Çikolatada ise daha güçlü bir dokunun oluşmasına ve ağızda daha yoğun bir tat bırakılmasına yardımcı olan şeker, aynı zamanda bir kabarma etkisi yaratıyor. Tabloda da gördüğünüz gibi, şeker aslında tatlılıktan çok daha fazlasını veriyor.

 

Şeker içeriğinin azaltılmasına yönelik yenilikçi çözümler

Ürünlerdeki şeker düzeyini azaltmaya başlamadan önce, bu etkileri başka bir yaklaşımla veya başka bir malzemeyle nasıl koruyacağımızı dikkatle düşünmeliyiz. Puratos'un yaptığı da tam olarak buydu. Hem tüketicilerinize sunmak istediğiniz yüksek lezzet standartlarına sahip hem de DSÖ tarafından geliştirilen yeni şeker tüketimi yönergelerine uygun, şeker miktarı azaltılmış bir pastane ürünleri yelpazesi geliştirdik. Bu yelpazede pastacılık miksleri, meyveli dolgular, kremalı dolgular, bitkisel krema ve çikolata bulunuyor. 

Müşterilerinize daha fazla şekeri azaltılmış ürün sunmanın yollarını mı arıyorsunuz? Şekeri azaltılmış yeni serimizi keşfetmek için bizimle iletişime geçin