Sürdürülebilir Ambalajlama ve Önemi

1 Şub 2023

Article
Planet

Puratos olarak toplum üzerinde pozitif etki oluşturma konusunda kararlıyız ve bu büyük sorumluluğu hafife almıyoruz. Bu doğrultuda kendimizi, size ve gelecek nesillere olan taahhütlerimiz ışığında bütünsel bir işletme modeline adadık: Sürdürülebilir, saygılı ve dengeli bir işletme modeli.

Gezegenimize iyi bakmanın önemini anlıyoruz ve atıklarımızı mümkün olduğunca azaltma, yeniden kullanma ve geri dönüştürme konusunda kararlıyız. Bu kapsamda bir dizi net sürdürülebilirlik hedefi belirledik: Faaliyetlerimizde 2025'e kadar karbon nötr olmak, 2030'a kadar su dengesini sağlamak ve 2030'a kadar dünya çapında sıfır atığa sahip olmak. Bu hedefler geleceğe yönelik taahhütlerimizi gerçekleştirme ve çevresel etkimizi azaltma planlarımızın birer yansımasıdır.

Puratos 2025'e Kadar Tümüyle Geri Dönüştürülebilir ve Yeniden Kullanılabilir Ambalajlama Konusunda Kararlı

Sürdürülebilir ambalajlama, sürdürülebilirlik çabalarımızın kilit bir noktasını oluşturuyor. 2025'e kadar tüm ambalajlama materyallerimizi tümüyle geri dönüştürülebilir veya yeniden kullanılabilir hale getirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca paketli ürünlerimizin çevresel etkisini mümkün olduğunca en aza indirme konusunda da kararlıyız. Bu girişim, sadece Puratos'un genel çevresel ayak izini azaltmasını kolaylaştırmakla kalmayıp müşterilerimizi de bu konuda teşvik ederek kullandıkları ambalajlama materyallerini azaltma, bunları yeniden kullanma ve geri dönüştürmeye yönlendirecek. Bu şekilde müşterilerimizin iklim üzerindeki bireysel etkileri de azalacak.

Müşterilerimiz bundan ne gibi bir avantaj sağlayacak? 

  1. Ürünlerinizin çevresel ayak izini azaltabilirsiniz: Yeniden kullanılabilir veya geri dönüştürülebilir ambalajlar kullanan veya sunan tedarikçileri seçmek kendi ürün ambalajı atıklarınızın negatif çevresel etkilerini azaltmanız konusunda sizi destekler ve hem ürünlerinizin hem de bir bütün olarak kuruluşunuzun çevresel ayak izini önemli derecede azaltır.
  2. Marka itibarınızı güçlendirebilirsiniz: Müşterilerinize gezegeni düşündüğünüzü ve çevresel ayak izinizi azaltmak için gerçek bir çaba harcadığınızı göstererek marka itibarınızı artırabilirsiniz. Puratos gibi sürdürülebilirlik odaklı içerik tedarikçilerini seçmek, sürdürülebilirlik sicilinizi iyileştirir ve giderek artan kendi değerlerine uygun şirketler arayan çevreye duyarlı tüketicilere hitap etmenizi sağlar. Yarının Tatları (Taste Tomorrow) araştırmamıza göre, dünya çapındaki tüketicilerin %61’i sıfır atık hedefine ulaşmanın önemi konusunda hemfikir, %43’ü yeniden dönüştürülmüş içerikleri destekliyor ve %60’ı da tükettiği gıdaların çevreye duyarlı biçimde üretilmesini önemsiyor.
  3. Yasalara uyum sağlayabilirsiniz: Ambalaj atıklarının azaltılmasının gündemde yer aldığı pazarlarda, ambalajlamayla ilgili düzenleyici hususlara ve vergi teşviklerine uyum sağlamak para cezalarından ve diğer yasal sonuçlardan kaçınmaya yardımcı olur.

Puratos daha iyi bir gezegen ve müşteri deneyimi için ambalajlarını yeniliyor

Puratos olarak, sürdürülebilir ambalajlama çözümleri geliştirme konusunda önemli ilerleme kaydediyoruz. Lider bir gıda ham maddeleri tedarikçisi olarak gıda güvenliğinin ve gıdaların muhafazasının en önemli öncelikler olduğunun ve çevresel etkimizi en aza indirmenin öneminin farkındayız. Bu nedenle müşterilerimize maksimum kolaylık sunarken gıdaların muhafazasını, korunmasını ve içeriklerimizin tamamıyla kullanılabilmesini destekleyen sürdürülebilir ambalaj kullanımına geçişi bir öncelik haline getirdik. 

Yeniden tasarlanan ambalajlarımızın temel avantajları:

  • Ürünlerimizi paketlemek için kullandığımız ambalajlama materyallerinin miktarını en aza indirerek müşterilerimizin ambalaj atığı miktarını azaltıyoruz ve böylece doğal kaynakları da koruyoruz. 
  • Ambalajlarımızı geri dönüşüme hazır şekilde tasarlayarak ve toplama paletleri, konteynerler ve kasalar gibi yeniden kullanılabilir ambalajlama yöntemlerini kullanarak toplama ve geri dönüştürme tesislerinin yerel olarak mevcut olmadığı durumlarda bile tek kullanımlık ambalajlama materyallerinin yakılmasını veya çöpe gitmesini önlüyoruz.
  • Sürdürülebilir ambalajlama konseptlerimiz içeriklerimizin tazeliğini ve kalitesini korumanın yanı sıra işlevsellikleri sayesinde gıda israfını da azaltmaya yardımcı oluyor. Kolay açılır ve kolay boşaltılabilir ambalajlama teknolojisi sayesinde içeriklerimizin tam olarak kullanılabilmesini sağlıyoruz.
  • Ürün ambalajlarımızın üretim sürecinde zararlı kaynaklarını kullanımını en aza indirmenin yanı sıra ikincil ve üçüncül ambalajlamada geri dönüştürülebilir kaynakların kullanımını en üst düzeye çıkarmaya odaklanarak ürünün toplam çevresel ayak izini iyileştiriyoruz. Çevresel etkimizi en aza indirmek için sorumlu biçimde tedarik edilen ambalajlama materyalleri kullanma ve yenilenemeyen kaynaklara olan bağımlılığımızı azaltma konusunda kararlıyız. 

Sektörde sürdürülebilir ambalaj kullanımına öncelik ettiğimiz için gururluyuz; sadece çevreyi koruma konusunda değil, müşterilerimiz için üstün bir kullanım kolaylığı sağlama konusunda da kararlıyız.

2025 yılına kadar sürdürülebilir ambalajlama hedefimize ulaşma yolculuğumuzda, Avrupa Gıda Üreticileri ve Tedarikçileri Federasyonu'nun Fırıncılık, Şekerleme ve Pastane Endüstrilerine yönelik tavsiyelerine uyuyoruz. Sektörümüzde işlevsel bir dönüşüm için iş birliği yapmaya, öğrendiklerimizi paylaşmaya ve herkes için daha iyi bir gezegen yaratmak için birlikte çalışmaya ihtiyacımız olduğuna inanıyoruz.