İnovatif beslenme yaklaşımımız için çözümler geliştiriyoruz

28 Nis 2020

Puratos Grubu, ürün yelpazesini tüm ürün kategorilerinde daha sağlıklı çözümler içerecek şekilde genişleterek beslenme yaklaşımının çözümlerine olan bağlılığını bir üst seviyeye taşıyor. Puratos, yeni ortak girişimleri teşvik ederek ve yenilikçi çözümleri takip ederek tüketicilerin beklentilerini destekleyebileceği tüm yolları araştırıyor. Estonian Malt ile yapılan iş birliği ya da Gluten-Free Pilot Bakery'nin (Glutensiz Ekmekçilik Pilot Projesi) yakında piyasaya sürülmesi gibi yeni girişimler hem küresel Yarının Tatları anketinden hem de müşterilerle yakın ilişkileri sayesinde edinilen güncel tüketici görüşlerine dayanıyor.

 

Beslenme yaklaşımı konusundaki kararlılığımızın yüzüncü yılını kutluyoruz

100 yıl önceki kuruluşundan bu yana, tüketicilerin beslenme yaklaşımını geliştirmek Puratos'un genlerine işlemiştir. Puratos'un bu konudaki kararlılığı,“Beslenme Yaklaşımı” stratejisinde açıkça görülüyor. Ürünleri, tüketicilerin sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlıkları edinmesine yardımcı oluyor. On yıllardır şirket, ürünlerin besin değerini artırmak ve etiketlerini daha yalın ve "daha temiz" bir hale getirmek için dur durak bilmeden çalışıyor. Bunlara ek olarak, organik ve bitki bazlı alternatiflerini piyasaya sürmek için çalışmalarına devam ediyor.

Yarının Tatları anketi, X ve Y kuşaklarının yeme alışkanlıklarını değiştirdiğini ve beslenmelerine katkıda bulunan daha sağlıklı alternatifler ve ürünler aradıklarını ortaya koyuyor. Bu nedenle Beslenme Yaklaşımı, Puratos'un ürün geliştirme sürecinde ilk sırada yer almaya devam ediyor ve Puratos'un araştırma ve geliştirme sürecinde ön plana çıkıyor.

 

Puratos beslenme yaklaşımımız

Waitress behind counter, looking at camera, small business owner working in cake shop

Müşteriler hem daha fazlasını hem daha azını istiyor

Puratos'un Yarının Tatları tüketici anketi, daha sağlıklı yiyecekler söz konusu olduğunda tüketicilerin hem daha azını hem de daha fazlasını istediğini gösterdi. Sağlıklı beslenme, "sağlıksız" içeriklerin ortadan kaldırılması kadar (daha az kalori, daha az şeker, tuz ve yağ), lifler, tam tahıllar ve proteinler gibi sağlıklı içeriklerin beslenme düzenine eklenmesi ile de ilgilidir.

Puratos, lezzet veya kaliteden ödün vermeden, mümkün olan en yüksek besin değerine sahip ürünler üretmek için çalışıyor. Puratos bu talepleri çeşitli yollardan yerine getiriyor. Örneğin, 2018 yılında şirket, ürünlerinde bir önceki yıla göre %15 daha fazla meyve ve %8,5 daha fazla hububat ve tahıl kullandı. Yine 2018 yılında, piyasada bulunan ürünlerde yağ azaltma çözümlerini kullanarak yağ kullanımını 7.512 ton (7 milyondan fazla şişeye karşılık gelir) azalttı. 

Beslenme Yaklaşımı ile ilgili yeni bilgilerden yararlanmak için diğer yenilikçilerle güçlerimizi birleştiriyoruz

Puratos, beslenme yaklaşımı konusundaki kararlılığını yenilikçi bir şirket olan Estonian Malt ile kurduğu ortaklık aracılığıyla da sergiliyor.

Estonian Malt, sağlığa faydaları açısından değer verilen ve kadim bir malzeme olan filizlenmiş tahıllar alanında liderdir. Estonya kırsalının kalbinde, Pangodi'de yer alan Estonian Malt, filizlenmiş kepekli tahıllara yönelik benzersiz bir yaklaşım benimsiyor.

Tahılları filizlendikten sonra fermente ederek, lezzetli bir doku elde ederken benzersiz, doğal ve tatlımsı bir lezzet elde ediyor. Estonian Malt, Baltık ülkelerindeki en büyük ekmek fırınlarına ve diğer birçok AB fırınına tedarik konusunda 22 yılı aşkın deneyime sahip.

Estonian Malt'ın yönetim kurulu üyesi ve CEO'su Ursel Kaarna, ortak girişimi iş birliğini güçlendirmek için eşsiz bir fırsat olarak görüyor ve şunları söylüyor: "Puratos Grubu ile uzun yıllara dayanan bir iş birliğimiz var. Bu süreçte, yenilikçi ve doğal ürünlerimize karşı ne kadar ilgili olduklarını kanıtladılar. Ortak girişim, ürünlerimizi küresel pazara götürmemizi ve ürün geliştirme sürecimizi destekliyor.  Bu alanda dünyanın en iyi şirketlerinden biri bizimle çalıştığı için gurur duyuyoruz."

İnovasyon ve yaratıcı alternatiflerin ön saflarında 

Müşteriler kek karışımları ve çikolatadan (Belcolade) kremalı ve meyveli dolgulara kadar pek çok farklı üründe geleneksel içeriklerden %30 daha az şeker içeren malzemeleri kullanarak tariflerini pişirebilecekler. Hindiba kökü ve mısır lifine dayanan ürün yelpazesi, sadece şeker miktarını azaltmakla kalmıyor, aynı zamanda Puratos ürünlerinin o bilinen yüksek kaliteli tadı ve dokusunu korurken zengin bir lif kaynağı oluşturuyor.

Puratos Grubu ayrıca yeni glutensiz tariflerin inovasyonunu ve ortak üretimini de destekliyor. Belçika'daki Puratos Genel Merkezi'nde bulunan yepyeni Gluten-Free Pilot Bakery for Bakery & Patisserie (2020'de açılıyor), dünyanın dört bir yanından gelen müşterilerin, Puratos'un glutensiz yiyecek uzmanları ile birlikte yeni tarifler yaratmalarına ve onların uzmanlıklarından yararlanmalarına olanak tanıyacak.  45 m2'lik bir laboratuvarda müşteriler, yeni glutensiz tarifler oluşturmak için sınıfının en iyisi ekipman ve taze malzemelerle çalışabilecekler. 

Puratos CEO'su Daniel Malcorps: “İyilik ve sağlık, her zaman Puratos'ta yaptığımız işin merkezinde olmuştur. Daha az yağ ve tuz, daha fazla tahıl, tohum ve meyve. Sürekli olarak bu iddialı hedeflere ulaşmak adına çalışıyoruz. Günden güne yaptığımız her şey, tüketicilerin iyilik ve sağlığına katkıda bulunuyor. Araştırma ve geliştirme sürecimizde ve ortak girişimlerdeki temel odağımız, müşterilerimize sağlıklı ve yenilikçi ürünler sunmak ve tüketicilerimizin daha besleyici çözümlere karşı artan ilgisine yanıt vermektir."