Bütün malzemeler mikserde hamur haline getirilir. +5 dolapta 15-20 dk dinlendirilir. Tekrar mikserde 1 dk. daha yoğurulur.
Merdane yardımıyla 2,5 mm kalınlığında açılır. İstenilen tart kalıplarına konulur. Derin dondurucuda dondurulur.
Donuk olarak 180 °C’lik fırında 20-25 dk pişirilir.
Bademli taban ganajı hazırlanışı
Festipak, badem ve tereyağı ocakta 90 °C’ye kadar ısıtılır. Ocaktan alınır, Belcolde White (Beyaz Çikolata) ilave edilir.
+5 dolapta krema kıvamına gelene kadar soğutulur.
Torba yardımıyla tartın 1/3’üne sıkılır.
Bitter iç ganaj hazırlanışı
Festipak ve tereyağı ocakta 80 °C’ye kadar ısıtılır. Ocaktan alınır, Belcolde Dark (Bitter Çikolata) ilave edilir. Homojen yapı elde edildikten sonra Brillo kakao eklenir.
+5 dolapta krema kıvamına gelene kadar soğutulur.
Torba yardımıyla tartın ikinci katmanı olarak doldurulur. Bıçak yardımıyla düzeltilir.
Birleştirme ve dekorasyon
Bademle yapılan ganaj pişmiş tartlara torba yardımıyla tabanın 1/3’üne sıkılır.
İkinci katmana çikolatalı iç ganaj sıkılır, bıçak yardımıyla düz yüzey elde edilir.
En üst dekoru kubbe şeklinde ganaj sıkılarak yapılır, isteğe göre dekore edilir. Biz tarifimizde badem parçacıkları ve taze böğürtlen kullandık.
Web sitemizde size en iyi deneyimi sunmak, tekrar eden ziyaretleri ve tercihleri tanımak, ayrıca site trafiğini ölçmek ve analiz etmek için çerezleri kullanıyoruz. Çerezler hakkında, nasıl devre dışı bırakılacağı da dahil olmak üzere daha fazla bilgi edinmek için çerez politikamızı inceleyin.”Tüm çerezleri kabul ediyorum” butonuna tıklayarak tüm çerezlerin kullanılmasını kabul etmiş olursunuz.