Ahveri Tatlısı

İÇİNDEKİLER

HAZIRLANIŞI

Kek: Tegral White Sponge Cake ve su 4 dk mikserde hızlı devirde çırpılır. Sıvı yağ ilave edilerek 1 dk orta devirde çırpılmaya devam edilir. Kavrulmuş badem eklenerek tepsiye 950 gr hamur olacak şekilde dağıtılır.Konveksiyonel fırında 160˚C’de 13 dk pişirilir.

Şerbet: Pastörize süt ve Whippak karıştırılarak ılık keke soğuk şerbet olarak uygulanır.

Muhallebi: Süt kaynatıldıktan sonra C.P.T. Şekerli eklenir, kaynatılır ve ocaktan alınır. Sırası ile Deli Citron ve Festipak eklenerek şerbetlenen kekin üzerine dökülür. Hindistan cevizi ve limon kabuklarıyla isteğe göre dekore edilir.

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele