Beyaz Mousse Pasta

İÇİNDEKİLER

HAZIRLANIŞI

Beyaz Kek:
Sıvı yağ hariç diğer tüm malzemeler orta hızda mikserde 4 dk çırpılır. Ardından sıvı yağ ilave edilip orta hızda 1 dk çırpılır. Hazırlanan karışım 2 adet 40 x 60 tepsiye açılır. Taban fırında* 180°C sıcaklıkta yaklaşık 11-12 dk pişirilir.
*Konveksiyonel fırın tercih edilecek ise 160°C sıcaklıkta yaklaşık 8-9 dk pişirilir.

Mousse Kreması:
Festipak ve süt ocakta kaynayıncaya kadar ısıtılır. Daha sonra içine Belcolade Blanc Selection Drop ilave edilir ve homojen hale gelene kadar karıştırılır. Karışım içerisine eritilmiş jelatin ilave edilir. Daha önceden %50 çırpılmış Chantypak karışıma ilave edilip karıştırılmaya devam edilir. İstenen ebat ve şekildeki kalıplara Tegral White Sponge Cake konularak ara katları hazırlanan mousse kreması ile doldurulur. Ürün -18°C sıcaklıkta minimum 3 saat boyunca dondurulur. Dipfrizden çıkarılıp dinlendirildikten sonra ortam sıcaklığına alınır ve isteğe bağlı dekore edilir.

Dekor Süslemesi:
Belcolade Cacao Butter ve Belcolade Blanc Selection Drop mikrodalgada eritilir. Ardından içine boya ilave edilir ve 30°C’ye kadar soğutulur. Daha önce hazırlanan pastaya boya makinesi ile püskürtülerek dekorasyon yapılır.

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele