Çikolatalı Bademli Tart

İçindekiler

gr ml
Tart için
Tegral Patacrout 950
Tereyağı 400
Toz fındık 70
Bütün yumurta 100
Carat Kakao 60
Bademli taban ganajı için
Festipak 500
Tereyağı 100
Belcolade Blanc Selection 200
Toz badem 300
Bitter iç ganaj için
Festipak 500
Tereyağı 75
Belcolade Noir Selection 450
Brillo Kakao 300
Dekor için
Kavrulmuş file badem 500
Taze böğürtlen 100

Hazırlanışı

Tart hazırlanışı
  1. Bütün malzemeler mikserde hamur haline getirilir. +5 dolapta 15-20 dk dinlendirilir. Tekrar mikserde 1 dk. daha yoğurulur.
  2. Merdane yardımıyla 2,5 mm kalınlığında açılır. İstenilen tart kalıplarına konulur. Derin dondurucuda dondurulur.
  3. Donuk olarak 180 °C’lik fırında 20-25 dk pişirilir.

Bademli taban ganajı hazırlanışı
  1. Festipak, badem ve tereyağı ocakta 90 °C’ye kadar ısıtılır. Ocaktan alınır, Belcolde White (Beyaz Çikolata) ilave edilir.
  2. +5 dolapta krema kıvamına gelene kadar soğutulur.
  3. Torba yardımıyla tartın 1/3’üne sıkılır.

Bitter iç ganaj hazırlanışı
  1. Festipak ve tereyağı ocakta 80 °C’ye kadar ısıtılır. Ocaktan alınır, Belcolde Dark (Bitter Çikolata) ilave edilir. Homojen yapı elde edildikten sonra Brillo kakao eklenir.
  2. +5 dolapta krema kıvamına gelene kadar soğutulur.
  3. Torba yardımıyla tartın ikinci katmanı olarak doldurulur. Bıçak yardımıyla düzeltilir.

Birleştirme ve dekorasyon
  1. Bademle yapılan ganaj pişmiş tartlara torba yardımıyla tabanın 1/3’üne sıkılır.
  2. İkinci katmana çikolatalı iç ganaj sıkılır, bıçak yardımıyla düz yüzey elde edilir.
  3.  En üst dekoru kubbe şeklinde ganaj sıkılarak yapılır, isteğe göre dekore edilir. Biz tarifimizde badem parçacıkları ve taze böğürtlen kullandık.

Çikolatalı Bademli Tart...

Zorluk derecesi:  

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele