Çilekli Mekik Pasta

İÇİNDEKİLER

HAZIRLANIŞI

Beyaz Kek:
Sıvı yağ hariç diğer tüm malzemeler mikserde orta hızda 4 dk çırpılır. Ardından sıvı yağ ilave edilip orta hızda 1 dk çırpılır. Hazırlanan karışım 2 adet 40 x 60 tepsiye açılır. Taban fırında* 180°C sıcaklıkta yaklaşık 11-12 dk pişirilir.
*Konveksiyonel fırın tercih edilecek ise 160°C sıcaklıkta yaklaşık 8-9 dk pişirilir.

Mousse Kreması:
Festipak ve süt ocakta kaynama başlayana kadar ısıtılır. Daha sonra içine Belcolade Blanc Selection Drop ilave edilir ve homojen hale gelene kadar karıştırılır. Karışım içerisine eritilmiş jelatin ilave edilir. Ardından karışıma Topfil çilek ilave edilir. Daha önceden %50 çırpılmış Chantypak karışıma ilave edilip karıştırılmaya devam edilir. İstenen ebat ve şekildeki kalıplara Tegral White Sponge Cake konularak ara katları hazırlanan Mousse kreması ile doldurulur. Ürün -18°C sıcaklıkta minimum 3 saat boyunca dondurulur. Dipfrizden çıkarılıp dinlendirildikten sonra ortam sıcaklığına alınır ve isteğe bağlı dekore edilir.

Dekor Süslemesi:
Belcolade Blanc Selection Drop eritilir. Pastanın üzerine ve kenarlarına istenilen şekilde dekor yapılır. Kakao yağı ile içine Belcolade Blanc Selection Drop eklenerek eritilir. Ardından içine boya ilave edilir ve 30°C’ye kadar soğutulur. Daha önce hazırlanan pastaya boya makinesi ile püskürtülerek yapılan süslemesi sonlanır.

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele