• Antep fıstığı makinede (Roborock) çekilerek ezme haline
getirilir. Antep fıstığı yağlanma yapısına göre 150-
200 gr fındık yağı veya sıvı yağ ekleyip sıvı hale gelene
kadar çekilir. Alternatif olarak ezme dışarıdan da alınıp
kullanılabilir. Sütlü çikolata hariç tüm malzemeler bir araya
getirilip harmanlanır.
• Çikolatanın renkli boyalarla dekore edilmesi isteniyorsa
öncelikle Dubai Çikolatası çikolata kabına kakao yağı ve
yeşil-sarı çikolata boyası ile boyama uygulanabilir.
Ardından sütlü çikolata ile boya üzerine çikolata dökülerek
kabuk yapılır.
• Kabuk oluşumu ardından hazırlanan malzeme iç dolgu
olarak kullanılır ve Chocolanté Sütlü Çikolata ile kalıp
kapatılır. Dolapta donmaya bırakılır.