Fındıklı Karemelli Magnum

İçindekiler

gr
Kek için
Tegral Satin Cream Cake Havuçlu 650
Yumurta 200
Ayçiçek yağı 150
Su 200
Krema için
Süt 100
Festipak 300
Tereyağı 75
Toz fındık 70
Belcolade Noir Selection Grains 500
Chantypak 350
Deli Karamel
Dekorasyon için
Belcolade Noir Selection 1000
Ayçiçek yağı 200
Carat Cover Bitter

Hazırlanışı

Kekin hazırlanışı
  1. Bütün malzemeler mikserde 1 dk yavaş devirde 2 dk hızlı devirde çırpılır. 40x60 tepsiye dökülür, spatula yardımıyla düz şekil verilir. 
  2. 180 °C fırında 18-20 dk pişirilir.

Kremanın hazırlanışı
  1. Festipak, fındık ve tereyağı ocakta 90 °C’ye kadar karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınır, Belcolade Milk (Sütlü) çikolata ilave edilir.
  2. 35 °C’ye kadar soğutulur, %50 çırpılmış Chantypak 3 aşamada yedirilir. Homojen kıvama gelince bırakılır.

Birleştirme ve dekorasyon
  1. Çember yardımıyla kesilen kekler çemberlerin 1. katına yerleştirilir.
  2. Hazırlanan krema torba yardımıyla çeberin %50’sine gelecek şekilde doldurulur
  3.  Deli Caramel torba yardımıyla  kenarlarına gelmeyecek şekilde ortasına tek şerit sıkılır.
  4. Kalıp yardımıyla 2. Kek kesilerek üzerine konur.
  5. Pastanın üzeri hazırlanan krema ile kaplanır, bıçak yardımıyla düz bir yüzey elde edilir.
  6. Derin dondurucuda 2-3 saat dondurulur.
  7. Dekorasyon Belcolade Dark (Bitter), benmari yöntemi veya mikrodalgada 45-50 °C’ye kadar eritilir.
  8. Ayçiçek yağı ilave edilir.
  9. Donmuş pastalar çemberlerden çıkarılır.
  10. Çıkarılan pastalar tel ızgara üzerine konulur, hazırlanan sosla tamamen kaplanır.
  11. Carat Cover Dark ile yapılan çikolata dekorlarıyla istenilen şekilde dekore edilir.

Fındıklı Karemelli Magnum...

Zorluk derecesi:  

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele