Limon Merengli Tart

İçindekiler

gr ml
Tart için
Tegral Patacrout 1000
Classic Limon 50
Tereyağı 400
Bütün yumurta 100
Toz badem 70
Dolgu için
Festipak 500
Deli Limon 300
Belcolade Blanc Selection 200
Jelatin 9
Yumurta sarısı 50
Mereng için
Toz şeker 300
Su 90

Hazırlanışı

Tart hazırlanışı
  1. Bütün malzemeler hamur haline gelene kadar karıştırılır.
  2. +5 dolapta 10-15 dk bekletilir,Merdane yardımıyla 2cm kalınlığında açılır ve Tart kalıbına yerleştirilir.
  3. -25 °C dolapta 30 dk bekletilir. Donduktan sonra, donuk olarak 180 ° C'de 20-25 dk pişirilir.

Dolgu hazırlanışı
  1. Festipak 80°C'ye kadar ısıtılır. İçerisine yumurta sarısı eklenir ve karıştırılarak 90 ° C'ye kadar ısıtılır.
  2. Ocaktan alınır, jelatin eklenir ve Jelatin eridikten sonra Deli Limon eklenerek homojen hale gelinceye kadar karıştırılır.
  3. Sonra Belcolade blanc selection eklenir, homojen yapı elde edilince, pişmiş tartların içerisine doldurulur. +5 dolapta mereng dekoru hazır olana kadar bekletilir.

Mereng hazırlanışı
  1. Tüm malzemeler karıştırılır 120°C'de kaynatılır, mikserde 150 gr yumurta beyazı, köpük haline gelene kadar kabartılır.
  2. 120° C'ye gelmiş şerbet azar azar yumurta beyazına yedirilir, 30-35 °C'ye düşene kadar çırpılarak soğutulur.
  3. Dolapta soğutulmuş tartların üzerine torba yardımıyla sıkılır. Pürmüzle yakılır.

Limon Merengli Tart...

Zorluk derecesi:  

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele