Paris Profiterol

İçindekiler

Yapılışı

Kaplama hamuru hazırlanışı
  1. Bütün malzemeler hamur haline getirilir ve 2 mm. kalınlığında açılır, soğutulur ve pataşu hamurunun boyutlarına uygun kalıplar ile kesilir.

Pataşu hamuru hazırlanışı
  1. Tegral Clara, sıvıyağ ve ılık su orta hızda 6 dk. karıştırılır. 
  2. Yağlanmış tepsiye sıkma torbası yardımıyla top şekilde sıkılır. 
  3. Her bir hamurun üzerine kaplama hamuru yerleştirilir.

Pişirme
160˚C’de 35-40 dk. pişirilir.

Dolgu kreması hazırlanışı
  1. Cremyvit su ile 3 dk. çırpılır. 
  2. Elde edilen karışıma Chocolanté Supercream Nutty pralin ve oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağ da eklendikten sonra homojen bir karışım elde edilinceye kadar karıştırılır.

Birleştirme
  1. Pişmiş profiterol topları ikiye bölünüp arasında dolgu kreması sıkılır.
  2. Üzerine pudra şekeri serpilir.

Klasik profiterole enfes bir alternatif...

Zorluk derecesi: