Ekler Adam

İçindekiler

gr.
Pataşu için
Tegral Clara Ultra 1000
Sıvıyağ 100
Su (45-50˚C arasında) 1500
Kaplama için
Tegral Patacrout 500
Şeker 200
Tereyağı 200
Yumurta 50
1-2 damla Gıda Boyası
Dekor için
Belcolade Blanc Selection

Yapılışı

Kaplama Hamuru
  1. Bütün malzemeler hamur haline getirilir, gıda boyası ile istenilen renkler verilir. 
  2. Hamur 2 mm. kalınlığında açılır, soğutulur ve pataşu hamurunun boyutlarına uygun kalıplar ile kesilir.

Pataşu Hamuru
  1. Tegral Clara , sıvı yag ve ılık su orta hızda 6 dk. karıştırılır. 
  2. Yağlanmış tepsiye sıkma torbası yardımıyla bir küçük bir büyük top olacak şekilde sıkılır. 
  3. Her bir hamurun üzerine kaplama hamuru yerleştirilir.

Pişirme
160˚C’de 35-40 dk. pişirilir.

Birleştirme
  1. Pişmiş ekler hamurları, büyük altta küçük üstte olacak şekilde; aralarına Chocolante Beyaz Gerçek Çikolata ile yapılmış ince çikolata dekorları yerleştirilerek birleştirilir.

Ekler ile yapılabilecek eğlenceli bir tarif...

Zorluk derecesi: