Vanilyalı Ekler

İçindekiler

gr.
Pataşu için
Tegral Clara Ultra 1000
Sıvıyağ 100
Su (45-50˚C arasında) 1500
Dolgu için
Cremyvit Sarı 375
Su 1000
1 adet Vanilya Çubuğu
Chantypak 300
Kaplama için
Coverfil Beyaz

Hazırlanışı

Pataşu Hamuru
  1. Tegral Clara, sıvıyağ ve ılık su orta hızda 6 dk. karıştırılır. 
  2. Yağlanmış tepsiye sıkma torbası yardımıyla istenilen büyüklüklerde sıkılır. 
  3. 160˚C’de 35-40 dk. pişirilir.

Dolgu hazırlanışı
  1. Vanilya çubuğu 60˚C'lik suyun içinde bekletilerek aroması alınır. 
  2. Aromalandırılmış su soğutulup Cremyvit ile 3 dk. çırpılır. 
  3. Elde edilen karışım çırpılmış Chantypak ile karıştırılır.

Birleştirme
  1. Pişmiş ekler hamurları,ikiye bölünüp arasında dolgu kreması sıkılır. 
  2. Üzeri Coverfil Beyaz ile kaplanır.