Kayısılı Ekler

İçindekiler

gr.
Ekler hamuru
Tegral Clara Ultra 1000
Sıvıyağ 100
Su (45-50˚C arasında) 1500
Dolgu için
Cremyvit Sarı 375
Su 1000
Chantypak 250
Kuru kayısı (küp küp doğranmış) 100
Vivafil Kayısı 135
1 adet vanilya çubuğu
Kaplama için
Carat Coverlux Beyaz
Turuncu gıda boyası
Kuru kayısı

Hazırlanışı

Ekler hamuru hazırlanışı
  1. Tegral Clara, sıvıyağ ve ılık su orta hızda 6 dk. karıştırılır. 
  2. Yağlanmış tepsiye sıkma torbası yardımıyla istenilen büyüklüklerde sıkılır.
  3.  160˚C’de 35-40 dk pişirilir.

Dolgu hazırlanışı
  1. Vanilya çubuğu 60˚C'lik suyun içinde bekletilerek aroması alınır.
  2. Aromalandırılmış su soğutulup Cremyvit ile 3 dk. çırpılır. 
  3. Elde edilen karışım çırpılmış Chantypak ve kuru kayısı ile karıştırılır.

Birleştirme
  1. Pişmiş ekler hamurları ikiye bölünüp arasında dolgu kreması sıkılır. 
  2. Üzeri eritilip renklendirilmiş Coverlux Beyaz ile kaplanır.

Ekler vitrininizi çeşitlendirin...

Zorluk derecesi: