Kayısılı Ekler

İçindekiler

gr.
Ekler hamuru
Tegral Clara Ultra 1000
Sıvı Yağ 100
Su (45-50˚C arasında) 1500
Dolgu için
Chantypak 250
Cremyvit Sarı 375
Vivafil Kayısı 135
Su 1000
Kuru kayısı (küp küp doğranmış) 100
1 adet vanilya çubuğu
Kaplama için
Carat Cover Beyaz
Turuncu Gıda Renklendiricisi

Hazırlanışı

Ekler hamuru hazırlanışı
  1. Tegral Clara, sıvı yağ ve ılık su orta hızda 6 dk. karıştırılır. 
  2. Yağlanmış tepsiye sıkma torbası yardımıyla istenilen büyüklükte sıkılır.
  3.  160˚C’de 35-40 dk. pişirilir.

Dolgu hazırlanışı
  1. Vanilya çubuğu 60˚C'lik suyun içinde bekletilerek aroması alınır.
  2. Aromalandırılmış su soğutulup Cremyvit ile 3 dk. çırpılır. 
  3. Elde edilen karışım çırpılmış Chantypak, Vivafil Kayısı ve kuru kayısı ile karıştırılır.

Birleştirme
  1. Pişmiş ekler hamurları ikiye bölünüp arasına dolgu kreması sıkılır. 
  2. Üzeri eritilip renklendirilmiş Carat Cover Beyaz ile kaplanır.

Ekler vitrininizi çeşitlendirin...

Zorluk derecesi: